Chec de cafea, fără ouă și fără unt. Amestecă bine toate ingredientele și desertul e gata în cinci minute
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Chec de cafea, fără ouă și fără unt. Amestecă bine toate ingredientele și desertul e gata în cinci minute. Sursa foto: freepik.com
Chec de cafea, fără ouă și fără unt. Amestecă bine toate ingredientele și desertul e gata în cinci minute. Sursa foto: freepik.com
Checul de cafea, fără ouă și fără unt este un desert sănătos ușor și autentic, cu o aromă unică.

Ideal pentru micul dejun sau pentru sfârșitul unei cine cu prietenii. De asemenea, checul poate fi servit ca și o gustare, alături de o cană de ceai.

Checul se prepara rapid, fără a fi nevoie să frământați aluatul prea mult timp. Pentru ca desertul să fie și super dietetic, folosiți iaurt ușor și înlocuiți zahărul cu îndulcitorul.

Pentru acest desert delicios aveți nevoie de:

100 grame de zahăr sau îndulcitor,

100 ml de ulei de semințe,

125 ml iaurt natural,

200 grame de făină,

80 grame de amidon de cartofi,

2 lingurițe de cafea instant,

60 grame de cafea gata preparată,

un plic praf de copt.

 

Rețeta, pas cu pas

Pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească complet. Cerneți făina și amidonul. Cu jumătate de oră înainte de a începe prepararea, scoateți iaurtul din frigider. Toate ingredientele trebuie folosite la temperatura camerei.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați tava de copt cu hârtie specială, care trebuie udată  pentru ca să adere perfect de fund și margini. Dacă preferați, puteți să ungeți tava cu puțin ulei și făină.


Praful de copt poate fi făcut în casă, cu ingredientele din cămară

Transferați iaurtul într-un bol mare, adăugați zahărul și amestecați. Turnați uleiul și cafeaua rece, apoi adăugați două lingurițe de cafea instant pentru o aromă și mai puternică. Mixați bine compoziția. Adăugați făina și amidonul, amestecând constant. La final se pune și praful de copt. Trebuie să obțineți un aluat moale și neted.

Cartofi franțuzești la cuptor: o idee delicioasă pentru prânz sau cină  

Aluatul se toarnă în tavă și se coace aproximativ 35 de minute. Faceți testul cu scobitoarea. Dacă este uscată scoateți tava din cuptor, în caz contrar continuați să gătiți încă 5 minute pe raftul de jos al cuptorului. La final, scoateți checul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Poftă bună!

 

Brioșe cu ciocolata și portocale, gătite în coaja fructului citric. Un desert original și neobișnuit

Brioșele cu ciocolată și portocale sunt un neobișnuite, deoarece, în locul formelor de copt, veți folosi chiar coaja fructelor citrice.   

Dulci, moi și delicioase, aceste brioșe sunt perfecte pentru o gustare sau pentru a fi servite la micul dejun.

Pentru preparea brioșelor veți folosiți toată portocala, fără vreo risipă, iar cei care le vor savura vor fi încântați de idee. Vă reamintim însă să folosiți întotdeauna fructe bio.

Ingrediente pentru 6 brioșe:

3 portocale,

12 grame pulpa de portocală,

1 ou,

80  grame de zahăr brun,

130 grame de făină,

110 grame de cacao amară,

1/2 plic praf de copt.

Timp de preparare - 15 minute, dificultate - scăzută.

 

Cum se prepară brioșele cu portocale și ciocolată 

 

Spălați portocalele și tăiați-le în jumătate. Stoarceți sucul cu un storcător. Puneți cojile de portocale în formele pentru brioșe.

Într-un castron se pune oul, care se amestecă bine cu sucul de portocale. Încorporați zaharul și apoi făina, praful de cacao și praful de copt. Se amestecă toate ingredientele cu un tel pentru a elimina toate cocoloașele.

Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos Toate gospodinele trebuie să-l folosească

Turnați amestecul în cojile de portocală umplându-le trei sferturi din capacitatea lor. Coaceți brioșele în cuptorul încins, la 180 grade, aproximativ douăzeci de minute.

După ce s-au copt, brioșele se scot din cuptor, se răcesc pe un grătar, apoi se servesc pe masă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel