CFR Cluj a pierdut cu Farul, dar merge la barajul pentru Conference League
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Facebook CFR Cluj
Foto: Facebook CFR Cluj
CFR Cluj merge la barajul pentru Conference League. 

CFR Cluj va juca barajul pentru Europa Conference League cu FC U Craiova, deşi a pierdut pe teren propriu cu Farul Constanţa, cu 1-2 (1-1), duminică seara, în etapa a 10-a (ultima) a play-off-ului Superligii de fotbal.

CFR a deschis scorul prin Daniel Bîrligea (15), dar Louis Munteanu (42) a restabilit egalitatea în finalul primei reprize. Tot el putea aduce campioana în avantaj, dar a ratat un penalty (45), Simone Scuffet apărând şutul său. Lovitura de pedeapsă fusese acordată pentru henţ la Cristian Manea, scrie Agerpres.

Farul a reuşit să câştige, prin golul marcat de acelaşi Louis Munteanu (62 - penalty), după ce tot el fusese faultat în careu de Andrei Burcă.

CFR, care a avut o bară prin Nana Boateng (65), nu a reuşit nici măcar egalarea, deşi a dominat până la final. După fluierul final au urmat momente tensionate, cu jucătorii CFR-ului şi antrenorul Dan Petrescu pe teren, protestând, iar Andrei Burcă a primit cartonaş roşu.

Universitatea Craiova nu a reuşit să profite de pasul greşit făcut de CFR Cluj, pierzând acasă cu ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 0-1. Unicul gol al partidei a fost înscris de Marius Ştefănescu (90+4), după un meci slab făcut de echipa antrenată de Eugen Neagoe.

Cel mai bun jucător al craiovenilor a fost portarul Laurenţiu Popescu, care a avut mai multe intervenţii remarcabile, inclusiv la şutul lui Ion Gheorghe (65), pe care l-a deturnat în bara transversală.

Universitatea avea nevoie de o victorie şi ca formaţia clujeană să nu câştige cu Farul pentru a juca barajul de Europa Conference League.

FC CFR 1907 Cluj - FC Farul Constanţa 1-2 (1-1), Stadion Dr. Constantin Rădulescu - Cluj Napoca
Au marcat: Daniel Bîrligea (15), respectiv Louis Munteanu (42, 62 - penalty).
Louis Munteanu a ratat un penalty în min. 45 (Simone Scuffet a apărat).
Cartonaş roşu: Andrei Burcă (CFR, după meci).
Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti); al patrulea oficial: Szabolcs Kovacs (Carei)
Arbitru video: Sorin Costreie (Buftea); arbitru asistent video: Rareş George Vidican (Satu Mare)
Observatori: Zoltan Szekely (Baia Mare) - CCA, Dan Potocianu (Bucureşti) - LPF

Universitatea Craiova - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 0-1 (0-0), Stadion Ion Oblemenco - Craiova
A marcat: Marius Ştefănescu (90+4).
Arbitru: Marian Barbu (Făgăraş); arbitri asistenţi: Mircea Orbuleţ (Bucureşti), Alexandru Vodă (Alba Iulia); al patrulea oficial: Ionuţ Coza (Cernica)
Arbitru video: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitru asistent video: Stelian Slabu (Braşov)
Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) - CCA, Viorel Anghelinei (Galaţi) - LPF

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel