Cezar Osiceanu, pilot Tarom, acuzații grave: Asigurarea "loss of licence", scoasă cu complicitatea sindicatului piloţilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Cezar Osiceanu, pilot la Tarom, a lansat acuzații grave, după ce ar fi aflat, în urmă cu două luni, că asigurarea piloților de  loss of licence a fost scoasă.

"Am observat toţi - piloții şi stewardesele Tarom - că toate televiziunile prezintă situația șoferilor de tir, polițiștilor, dar nimeni nu spune nimic despre personalul navigant Tarom. Curios, dar nu ştiu dacă ştiţi că noi piloții nu mai avem asigurarea de loss of licence - "perna de siguranță", denumită aşa de noi. Car dealerul Wolf a scos-o cu complicitatea sindicatului piloţilor. Conducerea a tăcut mâlc şi nu a spus nimănui nimic despre această măgărie, până am aflat eu de ea, acum 2 luni", a declarat Cezar Osiceanu, pilot Tarom, pentru DCNews.

Ce prevedea licența

"Colegul meu, Miu Marian, care a avut AVC în cabina de pilotaj, fix când porneau motoarele, avea 48 de ani şi a tocat 100.000 USD, în doi ani, pe operații, tratamente. Asigurarea privată pentru piloți are alt regim, din păcate, şi nu poate fi făcută ca una comună. Asigurarea respectivă prevedea o despăgubire de 100.000 USD pentru pierderea licenței medicale de zbor definitive şi au pus, în loc, media veniturilor pe ultimele şase luni şi să te țină la Tarom angajat până la vârsta minimă de pensionare - 50 de ani! Eu nu pot rămâne, având 55, de exemplu.

În plus, misiile sunt neincluse, iar dacă este cazul situației actuale, când se zboară rar, pierzi şi mai mult. Cum am pierdut pensiile speciale, de curând. O problemă cauzată, acum, de coronavirus, care să conducă la incapacitatea definitivă de a mai zbura, înseamnă o condamnare definitivă", a mai spus pilotul Tarom. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel