Cetăţeni irakieni, ascunşi sub remorca unui TIR, descoperiți la vamă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră de la Vama Borş au depistat, ascunşi sub remorca unui automarfar, patru cetăţeni proveniţi din Irak care au încercat să iasă ilegal din România.

În data de 25.11.2019, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 45 ani, conducând un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta paleţi cu lăzi goale, cu destinaţia Austria.

În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au fost descoperite ascunse, în compartimentele aflate sub remorca, patru persoane de sex masculin.
Cu ocazia primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt patru cetăţeni din Irak, cu vârste cuprinse între 18 şi 26 ani. În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei patru tineri, solicitanţi de azil în ţara noastră, intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei patru cetăţeni străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel