Data actualizării:
Data publicării:

Cetățeni din Sibiu, avertizați de ISU să nu iasă din case

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
 / Foto: Pixabay
/ Foto: Pixabay

Cetățeni din Sibiu au fost avertizați de ISU să nu iasă din case.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu i-a avertizat în cursul nopţii pe cetăţenii din Porumbacu de Sus să nu iasă din case, după ce un urs a fost văzut în localitate şi cineva a sunat la 112, a anunţat luni dimineaţă purtătoarea de cuvânt a ISU, Andreea Ştefan, transmite Agerpres.

"În jurul orei 02:00 prin apel la 112 a fost semnalată prezenţa unui urs în localitatea Porumbacu de Sus, pe strada Principală. A fost transmis mesaj RO-ALERT cetăţenilor din zona în care a fost semnalată prezenţa animalului", a declarat Andreea Ştefan.

În octombrie 2022, un bărbat a fost rănit de un urs în localitatea Porumbacu de Sus.

Ce trebuie să faci dacă te întâlnești cu un urs

Întâlnirea cu un urs poate fi o experiență înfricoșătoare, dar există câteva lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește șansele de a evita un atac :

1. Menține o distanță sigură: Încercați să păstrați o distanță sigură de urs, cel puțin 100 de metri, dacă este posibil.

2. Nu-i blocați calea de acces: Asigurați-vă că nu blocați calea de acces a ursului. Dacă vă aflați în apropierea unui urs, încercați să ieșiți din calea lui.

3. Încercați să faceți zgomot: Faceți zgomot pentru a-i atrage atenția asupra prezenței dvs. Încercați să vorbiți tare, să cântați sau să bateți în obiecte din metal pentru a-i arăta ursului că sunteți acolo.

4. Nu-l provocați: Nu-l provocați niciodată pe urs, nu-i aruncați cu pietre sau cu alte obiecte și nu-l loviți cu un baston.

5. În caz de atac, luptați pentru viața voastră: Dacă ursul vă atacă, încercați să luptați pentru viața voastră. Folosiți orice obiecte la îndemână pentru a vă apăra și încercați să loviți ursul în nas sau în ochi, care sunt punctele lor sensibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel