Cetăţean străin urmărit pentru punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă, depistat de poliţiştii rutieri
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Un cetăţean străin, urmărit pentru punerea în executare a unui mandat de arestare preventivă, a fost prins vineri de poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Acesta nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţişti, după ce în prealabil nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului. Poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical, pentru prinderea acestuia.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul cu care s-a deplasat pe drumurile publice a fost furat de pe raza unei localităţi din judeţul Ilfov. Pe numele acestuia, Judecătoria sectorului 2 emisese, în data de 1 octombrie, un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

"Aseară, în jurul orei 04,05, conducătorul unui autovehicul marca Mercedes, care se deplasa pe bd. Dimitrie Cantemir, nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, după ce în prealabil nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric. În acest context, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia până la intersecţia străzilor bd. Corneliu Coposu - str. Sfânta Vineri, unde conducătorul autovehiculului a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un gard de protecţie şi un stâlp de iluminat public. După producerea accidentului rutier, persoana în cauză a coborât din autovehicul şi a încercat să se sustragă, fapt pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia concomitent cu efectuarea somaţiilor legale. Având în vedere faptul că persoana în cauză nu s-a conformat, poliţiştii au folosit armamentul din dotare, fiind executate două focuri de armă în plan vertical, care au contribuit decisiv la prinderea şi imobilizarea acesteia", se arată într-un comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Persoana în cauză a fost predată organelor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Ilfov - Serviciul Investigaţii Criminale, pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare preventivă şi pentru continuarea cercetătorilor. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel