Data publicării:

Cetățean din Belarus, împușcat de serviciile Kremlinului pentru că ar fi plănuit un „atentat”

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES
Serviciile ruse de securitate (FSB) au făcut public joi un comunicat în care anunță uciderea unui cetățean belarus, suspectat de planificarea unui atentat într-o clădire administrativă din Rusia, în numele Ucrainei, conform informațiilor furnizate de AFP.

Potrivit comunicatului emis de FSB, individul, născut în 1974, este acuzat că ar fi fost recrutat de către Serviciile Speciale ucrainene și că ar fi fost membru al unui regiment naționalist de voluntari belaruși care luptă alături de armata ucraineană.

Suspectul se pregătea să detoneze un dispozitiv exploziv artizanal într-o clădire administrativă din orașul Oloneț, situat în Republicarusă Carelia (nordul Rusiei), se specifică în comunicatul emis de FSB.

În urma confruntării cu agenții Serviciilor Speciale, suspectul a deschis focul, fiind eliminat în timpul operațiunii, conform declarațiilor FSB.

De asemenea, la fața locului au fost confiscate un dispozitiv exploziv artizanal pregătit pentru utilizare, precum și un pistol și muniție, potrivit comunicatului.

De la declanșarea ofensivei ruse în Ucraina în februarie 2022, Rusia a pretins că a dejucat sute de tentative de sabotaj, având ca țintă în special infrastructuri civile, și a arestat zeci de persoane în acest scop.

Deși Kievul nu revendică în mod obișnuit acte de sabotaj pe teritoriul rus, acesta adesea comentează și prezintă aceste incidente drept o reacție la atacurile armatei ruse în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel