
Potrivit sursei citate, noua platformă le permite totodată cetăţenilor să consulte online prevederile documentaţiilor de urbanism aprobate, inclusiv cu localizarea amplasamentului dorit şi pot depune online cereri pentru emiterea certificatelor de urbanism.
'În mod practic, cu doar câteva click-uri, accesând linkul https://cu.primariagalati.ro/Urbanism/ acest sistem online vine în sprijinul oricărei persoane care are nevoie de un certificat de urbanism, dar mai ales în sprijinul potenţialilor investitori sau al cetăţenilor aflaţi în alte oraşe ale ţării ori în străinătate, care nu vor mai fi nevoiţi să vină la primărie pentru depunerea cererilor şi documentelor necesare. Totuşi, potrivit reglementărilor legale în vigoare, ridicarea certificatului de la primărie trebuie făcută de către solicitant sau de către persoana împuternicită prin procură notarială", se spune în informare.
În document se mai spune că, şi până în prezent, Primăria municipiului Galaţi se număra printre cele mai performante în privinţa timpilor de emitere a certificatelor de urbanism. De altfel, dacă sunt îndeplinite condiţiile legale, emiterea certificatului de urbanism se poate realiza acum chiar şi în zece zile, însă cu achitarea unei taxe de urgenţă în cuantum de 112 lei.
În anul 2017 au fost eliberate aproximativ 2.000 certificate de urbanism, din care circa 15% au fost prelungite. În anul 2018 se estimează că vor fi eliberate cu 12-15% mai multe certificate de urbanism.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie, cu Mihai Voropchievici. Negru la Vârsători, săptămână plină de reuşite pentru Capricorni
- Problemă mare pentru România în 2024 cu prezidenţialele. PNL, PSD, AUR sau USR, cine câştigă
- Ţara Galilor a impus limită de viteză de 20 km/h în localitate. Şoferii români, metodă prin care evită să îşi piardă carnetul
- Olguța Berbec nu se lasă, după ce Niculina Stoican a câștigat procesul: "Merg mai departe. Toată lumea cunoaște adevărul"
- România încă are localități ca acum 100 de ani, în care se pot turna filme precum Moromeții. "La noi e simplu să găsești o lume din trecut și în zilele noastre"
- Paracetamolul, pe locul 1 la cauze de toxicitate gravă asupra ficatului. Dr. Mihai Craiu, avertisment pentru părinţi. "Mergeţi imediat la spital, chiar dacă nu există semne de boală"
- Dacă Nehammer se prăbușește, e bine pentru România în Schengen?
- RO-Alert în Tulcea și Galați. MApN, noi detalii: O posibilă intrare neautorizată în spațiul aerian național
- Elon Musk, pus la punct de Ministerul german de Externe în doar câteva cuvinte pe Twitter
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 30 septembrie 2023