Cernea, despre Codul de Conduită: "Nimeni nu se atinge de părul meu"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
cernea-1377838161
cernea-1377838161

Deputatul Remus Cernea a declarat că este inutil un Cod de Conduită, prin care parlamentarii ar trebui să aibă o ținută vestimentară ”oficială și demnă”. 

După ce s-a încheiat ședința Comisie de Regulament, președintele Comisiei a fost întrebat dacă ”îl va tunde pe Remus Cernea”.

Întrebat de relevanța Codului de Conduită, deputatul a spus, pentru Puterea, că "Este o chestiune de formă, cred că prima noastră preocupare, grijă este ca lucrările Parlamentului să fie cât se poate de serioase, să fie luate decizii democratice, pe argumente de substanță. Așa că chestiunea asta cu vestimentația este după părerea mea marginală și neserioasă. (...) Sunt chestiuni absurde, care nu sunt prioritare”.

În ceea ce-l privește, Remus Cernea a declarat: "Eu nu port cravată și nu o să port niciodată cravată. Am mai spus asta(....) Este un articol vestimentar depășit, demodat, ca jobenul din perioada interbelică. Poți să ai inițiative legislative foarte bune, poți să ai amendamente foarte bune și dacă nu ai o cravată legată la gât. Așadar calitatea prestației politice nu depinde de o cravată. Și ar fi ridicol ca o comisie să impună asta. În general trebuie acceptată de societate o zonă de nonconformism. Într-o societate democratică trebuie să existe această zonă. O societate conservatoare, chiar dacă este mai rigidă, trebuie să accepte și o marjă de nonconformism. Dacă majoritatea conservatoare vrea să anihileze zona de nonconformism, inclusiv vestimentația, lovim și în principii și în valori democratice, împiedicăm societatea să evolueze. Întotdeauna ideile noi vin de la oamenii care vin din zona nonconformistă”.

Deputatul a argumentat: ”'Nu contează cât de lung am părul important e cât și cum gândesc', spunea un cântec cu care rezonez foarte mult. Vă asigur că nu o să aibă nimeni curaj să se atingă de lungimea părului meu. Vă garantez”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel