Cereri de decontare a cheltuielilor în perioada COVID-19. Orban, anunț
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto AGERPRES
Foto AGERPRES
Premierul Ludovic Orban a spus, marți, că aproximativ 20 de cereri de decontare a cheltuielilor efectuate în perioada COVID-19 au fost depuse de spitale, autorități locale și Ministerul Sănătății.  

În total, Uniunea Europeană poate deconta până la 350 de milioane euro.

„Prin creșterea flexibilității fondurilor, ni s-a acordat posibilitatea de a deconta cheltuieli pentru COVID în valoare de 350 de milioane euro. Sunt depuse peste 20 de cereri de finanțare, depuse fie de Ministerul Sănătății, fie de autorități locale, de spitale. Ele sunt în curs de procesare și vor fi decontate când se va stabili că ele sunt legale”, a spus, marți, premierul Ludovic Orban.

„Vom procesa cât mai repede, la Ministerul Fondurilor Europene, astfel încât să putem să decontăm cât mai repede cheltuielile care au fost efectuate. Cele mai mari cheltuieli vor fi pe cererea de finanțare depusă de Ministerul Sănătății, pentru că a decontat foarte multe lucruri pentru autoritățile locale: cheltuielile de cazare pentru persoanele carantinate sau pentru cadrele medicale, cheltuielile făcute de autoritățile locale pentru persoanele vulnerabile, care au fost în izolare la domiciliu, și o serie de alte cheltuielile care au fost decontate de direcțiile de sănătate publică și care fac obiectul solicitărilor”, a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel