Cererea prin care Nicuşor Dan a cerut bani de la Guvern pentru căldura din Bucureşti, plină de greşeli - FOTO
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut bani din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru a acoperi subvenţia la căldură pentru bucureşteni. Cererea este, însă, plină de greşeli evidente. 

Acesta a cerut 968 milioane de lei Guvernului României, banii reprezentând "subvenţie pentru acoperirea diferenţei de preţ şi tarif la energia termică furnizată populaţiei". 

Cererea este, însă, plină de greşeli de dactilografiere - virgule şi litere în plus, cuvinte lipite, diacritice din loc în loc. Iată textul complet al cererii, aşa cum a fost el semnat de Nicuşor Dan: 

"Stimate Doamne, Stimati Domni, 

Va adresăm rugămintea ca, în baza prevederilor art.29 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, actualizată, să aveţi în vedere majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin alocarea din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, a sumei de 968 milioane lei pentru plata subvenţiei pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energia termică,, reprezentand

- plati restante: 0

- subventie pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la energia termicăfurnizata populatiei: 968 milioane lei (poarte din subventia totala de 1764 milioane lei)

- avans combustibil: 0

Cu consideratie, 

Primarul Municipiului Bucuresti, 

Nicusor Dan". 

Nicuşor Dan, apostrofat de George Simion la Parlament 

Potrivit Antena 3, George Simion a mers peste Nicușor Dan, primarul Capitalei, la ședința din Parlamentul României pe problema căldurii:

„Sunteți primar, v-am făcut solicitări, hai să ne răspundeți la întrebare, că de asta ați venit...“, a spus George Simion.

Nicușor Dan: „Luați mâna de pe mine. În momentul în care ne comportăm civilizat...O zi bună!“

George Simion: „Păi și? Domnule primar general, e frig în case!“

După acest moment, Nicușor Dan a plecat din ședința de la Parlament.

Nicușor Dan, PREMIERĂ la Târgul de Crăciun București 2021: Îți cere bani dacă vrei să intri: Un bilet: 5 lei sau 7 lei

Târgul de Crăciun București se deschide pe 26 noiembrie, în Piața Universității. Nicușor Dan îl organizează cerând bani de la populație. Un bilet costă 5 lei, dacă îl iei online, iar 7 lei, dacă îl plătești acolo. Acest lucru este o premieră.

În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piața Universității, Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, va deschide târgul simbol al Capitalei - Bucharest Christmas Market, eveniment care își propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima orașului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel