Cererea de strămutare a dosarului "Telepatia", judecată pe 11 iulie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Decizia referitoare la strămutarea dosarului "Telepatia" în care Dan Voiculescu este acuzat de presupusa privatizare frauduloasă a ICA, se va judeca pe 11 iulie.

Cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului "Telepatia" de la Curtea de Apel la o altă instanţă va fi judecată mai devreme decât data stabilită iniţial. Instanţa supremă a admis cererea de preschimbare a termenului care fusese stabilit la 24 septembrie. Astfel, magistraţii vor discuta solicitarea vineri, 11 iulie. 

Cererea de strămutare a dosarului ICA a fost înregistrată în 4 iulie, la instanţa supremă, iar termenul de judecată a fost stabilit în 24 septembrie.

Avocaţii lui Dan Voiculescu au formulat o cerere de preschimbare a termenului întrucât dosarul ICA, judecat la Curtea de Apel Bucureşti, s-ar putea încheia până la data stabilită pentru judecarea cererii de strămutare.

Citește și: GAFĂ a DNA. Ioan Niculae, victimă nevinovată în locul lui Dan Voiculescu

Instanţa supremă a admis cererea şi a schimbat termenul de judecată din 24 septembrie în 11 iulie.

Întrebat marţi la Tribunalul Bucureşti de jurnalişti dacă această schimbare a datei este o veste bună, Dan Voiculescu a spus: 'Cea mai bună veste este faptul că DNA a confirmat că toate probele în dosarul lui Mircea Băsescu sunt corecte şi asta pentru mine a fost un semnal pozitiv că DNA lucrează corect. Aveam unele suspiciuni, pe care acum le ridic, şi vreau să îi felicit. Statul de drept începe să funcţioneze'.

Audierile din dosarul Telepatia vor continua în 4 august, după ce, luni,  şedinţa de judecată a durat aproape 11 ore.

Citește și: Nou termen, Dan Voiculescu. Răzvan Savaliuc: Sunt surprins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel