Cercul Militar, regim penitenciar pentru ofițerii români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andi Miron
WhatsApp
Foto: www.cmn.ro
Foto: www.cmn.ro
Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, prezent vineri, 2 februarie la Interviurile DC News, a vorbit despre anii premergători Marii Uniri de la 1918.

Adrian Majuru a vorbit și despre evenimentele istorice care s-au petrecut în clădirile importante bucureștene.

„La Palatul Cercul Militar, în perioada ocupației Bucureștiului de către trupele Centrale a fost amenajat un regim penitenciar pentru ofițerii români (...) Erau de ordinul câtorva mii de ofițeri și sub-ofițeri. (...) Comandamentul bulgar era la Casa Capșa, peste drum. Germanii erau la Hotelul Princiar, clădirea mai este în picioare. Evident, nu mai este hotel astăzi. Este cumva peste drum de Hotel Cișmigiu, pe colț (...) Și a mai fost Clubul Imperiului Austro-Ungar, care era evident, în vreea aceea și comandamentul armatei austro-ungare, pe Bulevardul Regina Elisabeta, unde este astăzi Teatrul Elisabeta și un restaurant."

Adrian Majuru este managerul Muzeului Municipiului București, fiind licențiat în Istorie la Universitatea din București (1997), unde a susținut și doctoratul în domeniul geografiei umane (2004). Are  permanent cursuri la Facultatea de Urbanism și Arhitectură „Ion Mincu".

Vezi AICI întreg interviul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel