Cercetătorii susțin că pe planeta Venus există forme de viață
Potrivit oamenilor de știință, pe Venus ar fi fost descoperite forme de viață. Anul trecut, cercetătorii au creat vâlvă când au anunțat descoperirea mai multor surse de fosfină în atmosfera lui Venus.
Aceștia au afirmat atunci că acest gaz incolor și inodor ar putea fi un potențial indiciu al existenței vieții, deoarece se datorează adesea descompunerii materiei organice pe Pământ. Ipoteza, potrivit revistei Futurism, este puțin exagerată, întrucât norii din atmosfera de dioxid de carbon a planetei ar putea avea forme de viață care ar putea fi rezistente la picăturile de acid sulfuric care îi înconjoară. Cu toate acestea, un nou studiu realizat de oamenii de știință de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) arată că prezența amoniacului ar putea neutraliza acidul sulfuric.
Nori locuibili
Se crede că amoniacul ar propulsa un lung lanț de reacții chimice care pot face ca norii lui Venus să devină un loc ospitalier pentru viețuire. „În esență, formele de viață și-ar putea crea propriul mediu pe Venus”, au scris cercetătorii în lucrarea lor. „Teoria noastră, prin urmare, prezice că norii sunt mai locuibili decât se credea anterior și ar putea fi locuiți”, au adăugat cercetătorii. Autorii sugerează, de asemenea, că gazul de amoniac în sine ar putea fi rezultatul unor procese biologice, în loc de fulgere sau erupții vulcanice, așa cum au sugerat cercetările anterioare, scrie New York Times.
Peste 90% dioxid de carbon
Alexandru Mironov, scriitor de SF și realizator Digi World, explica la Digi 24, cu ceva timp în urmă, în ce măsură este posibilă viața pe Venus și despre ce fel de forme de viață ar putea fi vorba: „Moleculele organice sunt de imens de mare putere, capabile să se combine între ele până la complexe la care nici nu ne-am putut gândi. Se bănuiește că planeta Venus a avut început de viață cu miliarde de ani în urmă și o transformare a atmosferei incipiente a dus la moartea ei sau se bănuiește prin norii, de pildă, de pe Venus poate să apară viața. Când spunem viață nu înseamnă făpturi, să ajungem până la vertebrate, până la mamifere, ci înseamnă pur și simplu micromolecule care aproape încep să aibă viață. Dau un exemplu: virusurile de care ne temem și care sunt un fel de semi-viață. Deci, e foarte posibil ca acele combinații din norii venusieni - pe planetă, jos, este imposibilă viața, așa cum o simțim noi, pentru că peste 90 la sută e dioxid de carbon, restul azot și sistemele nu funcționează în asemenea respirație posibilă - însă la mari înălțimi, pe planeta Venus se va trăi. Eu cred că în viitor, atunci când cu adevărat se va putea face o cercetare la locul faptei, în norii de pe Venus, în jurul planetei, se va descoperi că microorganisme există.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News