Urmărește emisiunea live
Cercetătorii au stabilit care e cel mai bun moment al zilei pentru vaccin
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Potrivit unui studiu făcut la universitățile din Geneva și Munchen, răspunsul imunitar în cazul vaccinării este mai important după o perioadă de repaus și la începutul zilei.

Rezultatele cercetării făcute de specialiștii de la Universitatea Geneva și de la Universitatea Ludwigs-Maximilians din Munchen au fost publicate în revista Nature Immunology.

Cercetătorii au stabilit că sistemul imunitar este diferit în funcție de momentele zilei.

Este un răspuns imunitar mai bun dimineața decât după-amiaza, cu de două ori mai mulți anticorpi dimineața decât după-amiaza”, a explicat, pentru Europe 1, imunologul Christoph Scheiermann.

Variațiile performanțelor sistemului imunitar sunt explicate prin ceasul biologic intern care este sensibil la alternanța zi-noapte.

„Funcționează ca un sistem care economisește energie pentru a utiliza mai bine resursele în conformitate cu nevoile urgente”, a adăugat Christoph Scheiermann.

Cercetătorii mai spun că este imposibil de stabilit când este sistemul imunitar cel mai vulnerabil. Totuși, studiul oferă indicii privind alegerea unui moment mai bun pentru realizarea vaccinării anti-COVID, dar și pentru efectuarea altor tratamente.

Bilanț coronavirus: 17.158 cazuri noi și 423 decese în ultimele 24 de ore

România înregistrează 17.158 cazuri noi COVID și 423 decese în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 423 decese dintre care 9 anterioare.

Grupul de Comunicare Strategică a schimbat, începând de miercuri, strategia, anunțând noile cazuri mai devreme, urmând să detalieze informațiile în buletinul de la ora 13.00.

Incidența Covid în Capitală a ajuns la 16.51, în creștere față de marți

Incidența cazurilor de Covid a ajuns miercuri în Capitală la 16,51 la mia de locuitori, în ușoară ceștere față de marți.

Potrivit DSP București, incidența a ajuns la 16,51 la mie, după ce marți a fost de 16,44, iar luni 16,42.

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinare a Bucureștiului și a județului Ilfov. Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel