Cercetătorii au concluzionat: Cântecul păsărilor îmbunătățește sănătatea mintală
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Medicii ar trebui să sfătuiască pacienții să călătorească în zonele cu păsări pentru a-și îmbunătăți sănătatea mintală, conform unui nou studiu.

Cercetătorii au descoperit recent că ascultatul sau vederea păsărilor îmbunătățește sănătatea mintală. Studiul, care a fost realizat de cadre universitare de la King's College din Londra, a descoperit, de asemenea, că expunerea regulată în zone populate cu păsări a îmbunătățit starea de spirit atât a publicului larg, cât și a persoanelor deprimate.

Descoperirile, potrivit cercetătorilor, ar putea determina medicii să recomande excursii în zone cu o varietate de păsări, cum ar fi parcuri și păduri, pentru a trata problemele de sănătate mintală. 

Pentru a conserva habitatele păsărilor, au continuat ei, cercetătorii trebuie să îmbunătățească biodiversitatea în zonele urbane, suburbane și rurale și să protejeze mediul în ansamblu, scrie Almayadeen.

Prin utilizarea unei aplicații pentru smartphone numită Urban Mind, studiul, care a fost publicat în revista Scientific Reports, a monitorizat interacțiunile zilnice avute cu păsările ale a 1.292 de participanți, în 2016.

Participanții, care proveneau din Marea Britanie, Europa, SUA, China și Australia, au fost rugați să-și înregistreze sentimentele pe parcursul a două săptămâni la intervale aleatorii. Li s-a cerut să-și noteze starea de spirit, inclusiv dacă sunt fericiți sau stresați, dacă pot vedea copaci și dacă aud sau vadă păsări.

Când participanții au văzut sau auzit păsări, scorurile lor medii de sănătate mintală s-au îmbunătățit, iar acest lucru a fost valabil chiar și pentru cei care au dezvăluit că au fost diagnosticați cu depresie.

Citește și:

Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie față de cei care consumă carne şi lactate

Știința a arătat deja că vegetarienii sunt mai predispuși la depresii față de restul populației, având de aproximativ două ori mai multe episoade depresive. Dar de ce stau lucrurile așa? Oamenii de știință cred că au găsit răspunsul la această întrebare și de vină nu e vreo carență, așa cum am fi tentați să credem. Conform unui studiu publicat în Journal of Affective Disorders, această legătură există independent de aportul nutrițional.

Studiul, bazat pe mai multe sondaje derulate în Brazilia, a ajuns la concluzia că încă de la început depresia pare să îi determine pe oameni să devină vegetarieni. Simptomele depresiei pot include ruminarea asupra gândurilor negative, precum și sentimente de vinovăție, notează IFL Science. Presupunând că persoanele deprimate și cele fără această problemă au șanse egale de a conștientiza adevărul din spatele abatoarelor și al agriculturii industriale, este mai probabil ca persoanele deprimate să se gândească obsesiv la asta și să se simtă vinovate pentru rolul lor în crearea cererii. Citește mai mult AICI.

Vezi și:

Undele cerebrale funcționează în AM și FM, precum radioul

Undele cerebrale pot fi auzite pe o frecvență dublă, AM și FM, exact așa cum se întâmplă la un radio, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Centrul ”Aldo Ravelli” al Departamentului de Științe ale Sănătății al Universității de Stat din Milano, în colaborare cu CINAC din Madrid și Universitatea din Trieste, documentează un nou limbaj al celulelor nervoase din creierul uman.

Cercetătorii au înregistrat activitatea electrică (similară cu electroencefalograma) a populațiilor de neuroni prin intermediul electrozilor care sunt implantați chirurgical în părțile profunde ale creierului pentru terapia bolii Parkinson prin stimularea creierului profund cunoscută și sub numele de DBS, potrivit Nova News.

Până în prezent, activitatea de acest tip a fost studiată în modularea în amplitudine a diferitelor componente ale spectrului de frecvențe ale acestuia. Un mod complet analog cu ceea ce folosesc radiourile noastre auto atunci când le setăm pe modul AM, ceea ce înseamnă modulație de amplitudine. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel