CEO-ul Nokia își depune mandatul, după mai bine de zece ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele și directorul general al companiei Nokia, Rajeev Suri, a demisionat după mai bine de zece ani în fruntea companiei.

Președintele și directorul general al companiei Nokia, Rajeev Suri, a demisionat după mai bine de zece ani în fruntea companiei, conform Mediafax. 31 august 2020 va fi data când va elibera funcția, fiind înlocuit de finlandezul Pekka Lundmark, actualul director al grupului Fortum.

Rajeev Suri și-a depus demisia după o ședință a consiliul de administrație al companiei.

Conducerea Nokia a pierdut încrederea investitorilor după ce, în octombrie, a anunțat că nu va oferi dividende, că nu va atinge profitul prognozat, iar implementarea tehnologiei 5G va suferi întârzieri.

Lundmark a mai fost în boardul director

Lundmark, director la Fortum din 2015, s-a mai aflat în boardul director al Nokia între 1990 și 2000. Sub coordonarea sa, Nokia a ajuns în 1998 cel mai mare producător de telefoane mobile, poziție pe care a deținut-o timp de zece ani.

Investitorii au apreciat mutarea, iar acțiunile Nokia au crescut luni cu 3%. Într-o conferință de presă, Lundmark a spus că este încă prea devreme pentru a anunța vreo schimbare majoră de strategie a companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel