Centrul medical Delta Hospital a lansat un spital privat
Centrul medical Delta Hospitala lansat, la începutul acestei săptămâni, zona de spital, alături de ambulatoriul de specialitate care funcţionează încă din noiembrie 2010, investiţia totală ridicându-se la 13 milioane de euro.
„Am lansat Delta Hospital pentru a pune la dispozitia pacientilor nu numai servicii medicale de calitate si aparatura performanta, ci si confortul necesar persoanelor aflate in suferinta, siguranta ca problemele lor sunt tratate cu atentie, profesionalism si dedicatie. Delta Hospital inseamna un vis ambitios devenit realitate“, a declarat dr. Catalin Copaescu, seful Departamentului de Chirurgie Generala al Delta Hospital si unul dintre actionarii centrului privat.
Delta Hospital are o capacitate de 55 de paturi in rezerve de lux, bloc operator cu 4 sali de operatie, terapie intensiva si circuite adecvate cerintelor actuale, un centru de diagnostic si tratament cu 24 de cabinete de specialitate, insumand un spatiu de 10.000 de metri patrati dedicati serviciilor medicale.
Medicii care lucreaza in Delta Hospital au fost selectati pe criteriul excelentei actului medical si in conformitate cu motto-ul Delta Hospital – “Profesionistii fac diferenta”, dupa cum spun doctorii Dana Jianu si Catalin Copaescu. In prezent, isi desfasoara activitatea 70 de medici si asistente medicale, angajati full time sau cu colaborare, majoritatea fiind tineri.
Echipa Delta Hospital are competenta prioritara in chirurgia minim-invaziva (laparoscopie, toracoscopie, artroscopie etc), cardiologie interventionala, oncologie, chirurgie vasculara, endoscopie, ORL, ginecologie, urologie, ortopedie, chirurgie plastica si reconstructiva etc.
“Chirurgia laparoscopica, procedura endoscopica minim-invaziava, este utilizata cu precadere la noi in spital, medicii nostri fiind supra-specializati in acest domeniu. Interventiile endoscopice, bazate pe o tehnologie medicala care a atins limite de siguranta si performanta fara precedent, reduc major disconfortul resimtit de pacienti dupa operatii, contribuie la diminuarea perioadei de spitalizare si a complicatiilor postoperatorii. Pacientii Delta cu boli chirurgicale beneficiaza in peste 95% din cazuri de aceste proceduri endoscopice foarte moderne, fie ca este vorba despre extirparea unor organe (colecist, ovare, uter,rinichi, suprarenale, stomac, intestine etc), de repararea defectelor parietale (hernii, eventratii) sau rezectia unor tumori", a mai spus dr.Catalin Copaescu.
Delta Hospital se intinde pe cinci niveluri, cladirea fiind construita special in acest scop. Spatiul are o structura gandita sa reziste la cutremure de gradul 9, dispune de trei case ale scarilor si trei ascensoare si de acces special al ambulantei pe rampe. Cladirea dispune de sisteme de climatizare, detectie si protectie contra incediilor, sisteme de supraveghere, alarma si paza si toate dotarile necesare sigurantei pacientilor.
Salile de operatie au fost "incalzite" inainte de lansarea oficiala a spitalului, fiind operati in luna mai 100 de pacienti. De altfel, doua operatii laparoscopice de chirurgia obezitatii au fost transmise in direct din Romania la Congresul de Chirurgie Digestiva de la Roma. Medicii din Arabia Saudita si Macedonia au venit la Delta Hospital sa invete de la chirurgii romani, iar trainingurile pentru specialisti vor continua.
Dr. Copaescu spune ca pana la sfarsitul acestui an in spital se va face si chirurgie robotica. Pana atunci se preconizeaza ca vor calca pragul spitalului aproximativ 200-300 de pacienti lunar. In plus, de la sfarsitul acestei luni, Delta Hospital va intra in relatie contractuala cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel ca numarul pacientilor ar putea creste.
Spitalul dispune si de alte dotari de ultima generatie tehnologica, in conformitate cu standarde europene precum: angiograf ultraperformant, IRM 3 TESLA,efectuandu-se si cardiologie interventionala, un centru de diagnostic si asistenta respiratorie si un laborator multifunctional in care se realizeaza o larga varietate de teste, de la cele mai simple, la cele mai complexe, dar si un departament de oncologie.
sursa: paginamedicala.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News