Centrala de energie de pe acoperiș
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp
acoperis-panouri-fotovoltaice-industriale-dcnews
acoperis-panouri-fotovoltaice-industriale-dcnews

Un sistem de acoperiș cu panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată de 540 de kilowați, pe o suprafața de 8.200 de metri pătrați, se dezvoltă în cartierul Titan din Capitală, pe acoperișul unui producător de băuturi răcoritoare.

Conergy se va ocupa de proiectarea și dezvoltarea centralei fotovoltaice, precum și de furnizarea de module și invertoare. Compania germană va asigura și managementul de proiect dar și punerea în funcțiune a centralei fotovoltaice de pe acoperișul producătorului de băuturi răcoritoare, al cărui nume nu a fost făcut public. Compania a intrat pe piața energiei solare din România cu un parc fotovoltaic de 2,2 megawați, pe care îl dezvoltă la Bobicești, în apropiere de Craiova, în parteneriat cu firmă Solanna Investment. Construcția acoperișului solar va reprezenta cel de-al treilea proiect al companiei pe piață locală, după parteneriatul cu Solanna și un al doilea proiect de 2 megawați.

Energie cât pentru 160 de locuințe

Aproximativ 2.200 de module "P-Series" care vor fi instalate vor livra în jurul a 566.000 de kilowați-oră de energie verde pe an, cu care cele 17 invertoare vor alimenta rețeaua locală de electricitate.

Producția va fi suficientă pentru a furniza electricitate pentru mai mult de 160 de gospodarii. În același timp, instalația fotovoltaica va reduce emisia de CO2 cu aproximativ 280 de tone în fiecare an, echivalent cu un necesar de 28 de hectare de pădure pentru a absorbția acestor emisii în aceeași perioadă de timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel