Urmărește emisiunea live
Centenarul Marii Uniri, omagiat în cadrul Festivalului Internațional de Film București
Data publicării:
Autor: Alexandra Zărnescu
WhatsApp
Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film București prezintă o secțiune nouă, dedicată Centenarului, în care vor avea loc proiecții cu subiecte dedicate momentelor istorice care au marcat parcursul istoriei contemporane a României.

Festivalului Internațional de Film București celebrează ”100 de ani” de la Marea Unire, printr-o secțiune aniversară dedicată Centenarului, care constă în expoziții de afișe, prezentări de filme cu tematica Primul Razboi Mondial și Marea Unire, dar și masa rotundă „Oamenii mari care au făcut România Mare” care va aduna istorici, critici de teatru și film, reprezentanți ai societății civile.

În cadrul acesteia, vom asista, în premieră, la debutul secțiunii dedicate filmelor de scurt metraj pentru care înscrierile continuă până la data de 21 mai, pe FilmFreeway.

În programul pregătit de organizatori, anul acesta se regăsește și secțiunea de film israelian, marcată de participarea regizorului Eran Rikilis. Sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, în perioada 11-16 iunie 2018 se va desfăşura a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Film București.

Ediţia actuală se va desfășura simultan în mai multe locații: Cinema Elvire Popesco, Sala Union a Cinematecii Române, Cinema PRO, Institutul Cultural Român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel