Celule Stem Hematopoietice. Sorina Pintea, la evenimentul care salvează vieți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Registrul Național al Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice organizează un eveniment extrem de important cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice. Alături de pacienți și donatori, va participa ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Ziua Mondială a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice se sărbătorește pe 15 septembrie 2018 în peste 50 de țări, de pe toate continentele, cu scopul de a mulțumi tuturor donatorilor de celule stem hematopoietice din întreaga lume, care au donat deja sau care așteaptă să fie salvatori de vieți.

Cu ocazia acestei sărbatori, Registrul Național din România lansează campania „Donează o șansă la viața", o campanie de informare și de conștientizare a publicului privind importanța donării de celule stem hematopietice (CSH) și ce înseamnă să fii donator voluntar. Campania se derulează în București și în alte 15 orașe mari din România și este susținută de Ministerul Sănătății.

Activități importante

13-16 septembrie 2018, în piața George Enescu vor fi instalate corturi publicitare, în care echipe medicale și voluntari ai Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopietice (RNDVCSH) vor oferi informații despre ce înseamnă donarea de CSH și cum poți să devii donator de CSH. Vor fi disponibile și materiale de informare care se vor oferi în mod gratuit. Persoanele sănătoase cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani se pot înscrie în RNDVCSH.

În seara zilei de 15 septembrie 2018, a fost realizat un video mapping pe Ateneul Român pentru celebrarea Zilei Mondiale a Donatorilor de Celule Stem Hematopoietice și conștientizarea importanței implicării active în creșterea numărului de donatori români înscriși.

Proiecția video-mapping a fost in jurul orei 21:00 și va transforma fațada acestei clădiri simbol a românilor într-o poveste despre speranțele pacienților la o nouă șansă la viață, posibilă prin generozitatea donatorilor.

Evenimentul va avea loc luni, 17 septembrie, la Athenee Palace Hilton, sala Enescu, începând cu ora 12:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel