Data publicării:

Cele trei sfaturi de aur pentru stăpânii de câini. Alexandru Maria (MAI): Nu-i mai umanizați pentru că stricați toată natura lor /video

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Câinii sunt, fără dar și poate, printre cele mai întâlnite animale de companie din întreaga lumea. Chiar și așa, mulți stăpâni nu știu cum să își educe câinele și nici ce ar trebui să facă dacă se gândesc să adopte sau să cumpere unul. Alexandru Maria, subofițer operativ în cadrul MAI, vine cu câteva sfaturi la DCAnima.

Acesta îi încurajează pe stăpâni să se adreseze specialiștilor și să fie mândri de câinii lor. Specialiștii "văd în viitor" și vă pot îndruma pe durata tuturor proceselor prin care animăluțul trebuie să treacă pentru a crește sănătos. Totodată, Alexandru Maria îndeamnă către adopție și către renunțarea la "umanizarea" câinilor. 

"Nu-i mai umanizați pentru că stricați toată natura lor. Iubiți-i așa cum sunt, așa cum iubești un copac, un stejar, și nu-l faci brad de Crăciun. Dacă îi oferi timpul necesar, câinele o să îți ofere tot ceea ce are el mai bun”, a declarat acesta.

Sfaturile oferite de Alexandru Maria:

1. Du-ți câinele la dresaj

"Indiferent de vârstă, mergi cu câinele la un dresor autorizat. Mergi cu el ca să fie evaluat, să-ți spună care ar putea fi problemele pe care câinele le-ar putea avea. Chiar dacă este pui, nu trebuie să ne gândim că nu putem merge cu el la dresor. Pre-dresajul este un fel de grădiniță pentru căței. Nu este nimic rău în asta, ci dimpotrivă", încurajează Alexandru Maria.

2. Educația câinelui este foarte importantă

"Educație și comunicare. Nu educație prin comunicare, ci educație și comunicare. Mai apoi, este vorba de rasa câinelui, acest lucru fiind un element fundamental care trebuie luat în considerare atunci când vrem să ne educăm câinele" spune subofițerul.

3. Asumarea e cheia

"Din momentul în care ai adoptat sau ai cumpărat un câine trebuie să-ți asumi acest lucru. Trebuie să urmezi toți pașii necesari, fără excepție, care să ducă la o creștere cât mai bună și sănătoasă a acestuia. Trebuie să mergi la pre-dresaj, trebuie să mergi să îl educi. Iar dacă ești mândru de animalul tău mergi și la competiții cu el. Exact ca și cum ai face cu copilul tău. Totuși, acest lucru trebuie făcut în mod asumat, înțelegând nevoile rasei, vârsta câinelui, lucrurile care îl definesc pe el, și nu în ultimul rând, repet, caută din primul moment ajutor specializat", a concluzionat acesta. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel