Cele mai periculoase diete. Nutriționist: Calitatea pielii şi sănătatea voastră pot lăsa mult de dorit
Nutriţionistul Maksim Kutuşev avertizează că unele diete nu sunt deloc echilibrate şi au efecte adverse extrem de neplăcute.
Unele diete, care sunt destul de populare, pot duce la apariţia unor probleme grave de sănătate, relatează Gazeta.Ru, citându-l pe expertul Maksim Kutuşev. Aceste diete prin care se doreşte pierderea în greutate includ uneori ciocolata, hrişca, lămâia şi alte alimente... Ele nu vor ajuta la pierderea în greutate, fără a avea şi unele consecinţe neplăcute pentru organism şi modificări negative ale aspectului nostru fizic, a precizat expertul.
"Calitatea pielii şi sănătatea voastră pot lăsa mult de dorit...în urma acestor diete", a mai spus Kutuşov. Acelaşi lucru, potrivit expertului, este valabil şi pentru o dietă săracă în calorii. Cele mai periculoase sunt medicamentele luate pentru pierderea în greutate, scrie Rador citând rosbalt.ru. Ele, după cum a menţionat expertul, ard grăsimile, dar au efecte secundare grave - pot duce uneori şi la deces.
Un alt efect nociv asupra corpului este schimbarea tuturor obiceiurilor alimentare şi, adesea, utilizarea apei minerale şi a altor lichide. Scăderea în greutate se va produce, dar metabolismul, digestia, imunitatea, ficatul, vezica biliară şi alte organe interne vor fi grav afectate.
Citește și:
Dieta Rina. Cori Grămescu: Un meniu complet dezechilibrat, care lasă în urmă probleme digestive
Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, a explicat de ce Dieta Rina, una dintre cele mai populare în România, nu este deloc sănătoasă.
"Oamenii caută prea mult soluții rapide, cu rezultate vizibile imediat, fără să analizeze impactul pe termen lung. Vă dau un singur exemplu - dieta Rinna este cea mai populară dietă în România, deși e un meniu complet dezechilibrat nutrițional, care lasă în urmă carențe nutriționale, metabolism încetinit, procent de grăsime corporală prea mare și probleme digestive.
Și, totuși, lumea îl preferă pentru că nu trebuie să facă sport, nu trebuie să meargă la nutriționist și pentru că slăbesc rapid. Nu se gândesc deloc că acele kilograme pierdute revin cel puțin la fel de repede înapoi și că această fluctuație de grăsime și greutate nu are prea mare legătură cu voință, ci cu afectarea metabolică la care femeile se supun mâncând atât de dezechilibrat.
Din păcate, până când oamenii nu vor înțelege că nu există scurtături, că trebuie să învestească timp că să înțeleagă ce trebuie să mănânce și ce înseamnă o viață echilibrată, acest gen de decizii cu rezultate pe termen scurt vor continua să agraveze starea de sănătate și să afecteze negativ forma fizică, relația cu mâncarea și percepția asupra unui stil de viață echilibrat", a scris Cori Grămescu pe Facebook. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News