Data actualizării:
Data publicării:

Cele mai mari GREȘELI atunci când gătim carnea de pui

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Dacă nu gătești corect puiul, riști să rămâi cu o proteină slabă în urma consumului acestuia. 

Alegeri prezidentiale 2024

Există câteva trucuri pe care ar trebui să le urmezi întotdeauna când pregătiți carnea de pasăre. 

Pentru a vă ajuta să vă dezvoltați abilitățile de bucătărie și să gătiți perfect carnea de pasăre, am adunat greșelile comune pe care oamenii le fac atunci când gătesc pui, astfel încât să știți ce să evitați odată ce pregătirea mesei se întâlnește.

Greșeală numărul 1: Nu terminați puiul de gătit la cuptor

Secretul pentru a vă asigura că puiul dvs. nu devine prea gătit și nu prinde o textură „cauciucată” este să-l prăjiți într-o tigaie la foc mediu-mare și apoi să-l terminați de gătit într-un cuptor la o temperatură mai scăzută, spune Daniel Shemtob de la TLT Food, care are mai multe  restaurante în California.

 În acest fel, va atinge în continuare temperatura internă necesară, rămânând în același timp suculent, spune el.

Greseala numărul 2: Nu marinați corect

Wes Whitsell, bucătarul executiv la restaurantul Manuela, din centrul orașului Los Angeles, sugerează să înjunghii pieptul de pui cu o furculiță dacă îl faci pe grătar; acest lucru va ajuta marinada să pătrundă în pieptul de pui. 

Un amestec bun de marinadă pe care îl sugerează: mult ulei de măsline, coajă de lămâie, piper de lămâie, cayenne, boia de ardei și un strop de miere.

Greșeala numărul 3: Gătirea puiul prea mult pe grătar

Nu veți dori să vă gătiți prea mult puiul, sugerează Whitsell. „Oamenii au o idee greșită despre pui”, spune el. „Dacă gătiți cu os, să aveți carnea roz lângă os este în regulă. Dacă nu este suculentă, atunci este prea gătită”.

Greșeala numărul 4: Folosirea aceluiași fund de tocat pentru toate alimentele

Folosirea a două funduri de tocat, în culori diferite, vă poate ajuta să respectați cele mai bune reguli de siguranță alimentară. Pur și simplu rezervați unul pentru carne și fructe de mare, iar pe celălalt pentru lucruri precum pâine și legume. 

În plus, veți dori să vă asigurați că vă dezinfectați fundurile după utilizare. Potrivit Academiei de Nutriție și Dietetică din SUA, după ce tăiați carnea de pui, ar trebui să curățați fundul „în apă fierbinte cu detergent, apoi să dezinfectați cu clor sau altă soluție de igienizare și să clătiți cu apă curată”.

De asemenea, asigurați-vă că nu așezați niciodată carnea gătită pe o farfurie care a fost folosită pentru a ține carnea crudă și spălați-vă întotdeauna mâinile înainte și imediat după manipularea cărnii crude.

Greșeala numărul 5: Spălarea puiul

Clătirea puiului înainte de gătire poate părea o modalitate bună de a-i îmbunătăți igiena, dar regulile de siguranță alimentară susțin că acest lucru face ca contaminarea să fie mai probabilă. 

Procesul de spălare a puiului răspândește bacterii potențial dăunătoare pe chiuvetă și blaturi și este puțin probabil să aducă vreun beneficiu real. 

Așa că sări peste clătirea puiului și mergi mai departe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel