Cele mai mari cinci companii de tehnologie consumă mai mult curent decât Portugalia
Facebook, Apple, Amazon, Netflix şi Google au consumat într-un an mai mult curent decât Portugalia.
Factura de energie electrică este exprimată în kilowaţi-oră care reprezintă consumul de energie electrică al fiecărei locuinţe. Unitatea de măsură este watul şi echivalează cu producerea a 1 joule pe secundă (1J/s). Un KWh este egal cu 1000 de waţi oră. Acestea fiind spuse, cât consumă BigTech?
Într-un an, cei cinci din grupul Faang (Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi Google), au consumat o cantitate de energie egală cu 49,7 milioane de megawaţi oră (MWh), mai mare decât cea consumată de Portugalia (48,4 milioane MWh) şi de Grecia (46,2 milioane MWh) şi aproape cât România (50 milioane MWh). Datele provin de la observatorul ESG Karma Metrix, care a analizat rapoartele de sustenabilitate ale familiei Faang (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google), prezentate de agenţia de marketing digital AvantGrade.com.
Studiul explică totuşi că printre cele cinci companii, "se evidenţiază din partea Apple şi Google semnele pozitive ale unei reduceri de CO2, datorită ponderii mai mari a surselor de energie regenerabilă şi căutării active a eficienţei energetice în centrele lor de date". Trebuie amintit că Internetul produce emisii de CO2 atât pentru modalităţile prea puţin eficiente de a crea site-uri web şi aplicaţii, cât şi pentru combustibilii fosili care alimentează centrele de date. Potrivit Global Carbon Project, dacă Internetul ar fi o naţiune, aceasta ar fi a patra cea mai poluantă din lume.
Din 2018 şi până în 2020, consumul de energie al celor cinci giganţi americani listaţi pe piaţa Nasdaq aproape s-a triplat, de de la 16,6 la 49,7 milioane MWh, scrie Rador.
Apple a găsit o breșă de securitate la dispozitivele sale. Actualizare urgentă de software iOS 15.6.1
Compania Apple a lansat iOS 15.6.1, o actualizare urgentă de software pentru numeroase dintre telefoanele, tabletele şi computerele sale, din cauza unor deficienţe de securitate care ar fi putut permite eventualilor atacatori să preia controlul complet asupra dispozitivelor, relatează Radio DCNews, care citează Rador și Apple.
Compania Apple este extrem de vocală când vine vorba de protecţia confidenţialităţii, susținând că produsele sale sunt extrem de sigure.
Noile descoperiri reprezintă însă dovezi suplimentare ale faptului că produsele Apple au probleme de securitate.
Explicaţia oferită de companie în legătură cu vulnerabilitatea arată că un hacker ar putea prelua controlul total asupra dispozitivului şi s-ar putea substitui proprietarului, putând astfel să ruleze orice software în numele acestuia.
Apple nu a menţionat cum a fost descoperită hiba, dar experţii în securitate au recomandat actualizarea tuturor telefoanelor mai noi de 6S, ca şi a computerelor Mac care folosesc macOS Monterey şi alte câteva produse Apple.
O a doua vulnerabilitate majoră, remediată prin iOS 15.6.1, este o funcție care vizează browserele de internet, atât Safari, cât și cele terțe pe iOS.
De ce trebuie să știm ce înseamnă Windows, Chrome OS și MacOS când cumpărăm un laptop
Dacă ați folosit vreodată un computer, cu siguranță ați interacționat cu un sistem de operare. În zilele noastre, multe sisteme de operare se luptă pentru a fi instalate pe cât mai multe dispozitive, iar timpurile în care Windows domina autoritar piața au apus, din cauza device-urilor mobile. (Secțiunea VI pentru comparații detaliate).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News