Data publicării:

Cele mai importante evenimente petrecute în 11 noiembrie. Astăzi s-a încheiat Primul Război Mondial

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube United Nations
Captură de ecran / Foto: Video Youtube United Nations

Află care au fost cele mai importante evenimente.

Următoarele s-au întâmplat astăzi 11 noiembrie, în lume, conform Reuters.

1918 - La ora 11 dimineața, s-a încheiat Primul Război Mondial; armistițiul a fost semnat într-un vagon de tren la Compiegne, Franța, punând capăt unui conflict în care au murit peste 10 milioane de oameni.

1918 - A fost proclamată republica independentă a Poloniei de către Jozef Pilsudski.

1920 - Trupul unui soldat britanic necunoscut a fost înmormântat în Westminster Abbey. Serviciul a fost înregistrat folosind primul proces de înregistrare electronică dezvoltat de Lionel Guest și H.O. Merriman.

1965 - Prim-ministrul Rhodesian Ian Smith a anunțat o Declarație Unilaterală de Independență față de Marea Britanie, care a declarat imediat regimul ilegal și a introdus restricții comerciale.

1987 - Tabloul lui Vincent Van Gogh "Iris" a fost vândut pentru suma record de 53,9 milioane de dolari în New York.

1992 - Răsturnând secole de tradiție, Biserica Anglicană a votat pentru a permite femeilor să devină preoți.

1998 - Prim-ministrul Japoniei Keizo Obuchi a sosit la Moscova pentru prima vizită oficială în Rusia a unui lider japonez în 25 de ani.

1999 - Lorzii ereditari britanici au pus capăt a 700 de ani în parlament când au adoptat o legislație care le-a eliminat dreptul de a se așeza în Camera Lorzilor.

2001 - Organizația Mondială a Comerțului a aprobat intrarea Taiwanului, la o zi după ce a primit China în clubul global al comerțului.

2004 - Președintele palestinian Yasser Arafat, iconul gherilei transformat în laureat al Premiului Nobel pentru Pace, care a ajuns într-un conflict reînnoit cu Israelul, a murit. Avea 75 de ani.

2006 - Memorialul de război al Noii Zeelande a fost dezvelit în Londra.

Vezi și: Ce s-a întâmplat în 10 noiembrie, în lume. Ataturk, primul președinte al Turciei și fondatorul statului, a murit la numai 57 de ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel