Data actualizării:
Data publicării:

Vă confruntați cu tensiune mare? Iată care sunt cele mai eficiente remedii pentru scăderea hipertensiunii arteriale

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Hipertensiunea arterială este o problemă cardiovasculară de care suferă tot mai multe persoane. Pe lângă medicamentele prescrise de medic, există modalități de a o controla tensiunea acasă prin remedii naturale.

Este indicat să cunoașteți o serie de remedii la domiciliu pentru a ajuta la reducerea tensiunii. Dacă urmați orice tip de tratament medical pentru această afecțiune, este necesar să vă consultați mai întâi medicul pentru a vă asigura că nu vă provoacă vreun rău.

Ceai de țelină pentru scăderea tensiunii arteriale

Compușii antioxidanți și fitochimici pe care îi conține țelina o fac una dintre cele mai bune opțiuni pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale, contribuind totodată la controlul acesteia.

Pentru a prepara această infuzie este suficient să fierbeți o cană de apă și, odată ce a ajuns la fierbere, adăugați 20 de grame de țelină și lăsați să se odihnească 15 minute. După ce o strecurați, va fi gata de băut și este indicat să beți în fiecare zi a săptămânii. 

Oregano pentru scăderea tensiunii arteriale

Oregano are proprietăți diuretice și antiinflamatorii care ajută la scăderea tensiunii arteriale, cu compuși care ajută la curățarea arterelor, reducând astfel șansele de a avea probleme cu circulația sângelui.

După ce fierbi o cană de apă, când dă în clocot, adaugă o linguriță de oregano, care se lasă să stea 15 minute. Apoi, bea o ceașcă dimineață, cel puțin trei zile pe săptămână.

Lavanda relaxează inima și mintea

Lavanda este o plantă care se remarcă prin proprietăți sedative și ajută la calmarea stresului, fiind perfectă și pentru scăderea tensiunii arteriale datorită ingredientelor sale active naturale care favorizează circulația sângelui și stimulează activitatea celulară.

Se pune 250 de ml de apă la fiert, apoi se adaugă o linguriță de lavandă în momentul în care începe să fiarbă. Se lasă să stea 15-20 de minute și se bea câte o cană pe zi, trei zile pe săptămână.

Coada-calului pentru scăderea tensiunii arteriale

Coada-calului este una dintre cele mai bune infuzii pentru scăderea tensiunii arteriale, deoarece este un mare aliat împotriva retenției de lichide datorită proprietăților sale diuretice și antioxidante.

Pentru a te bucura de această infuzie și de beneficiile ei, trebuie să fierbi o cană de apă, la care se va adăuga o lingură de coada-calului. Se lasă 10-15 minute și se strecoară înainte de a o lua pe stomacul gol cel puțin două săptămâni.

Valeriană pentru scăderea tensiunii arteriale

Valeriana este o plantă cu excelente proprietăți sedative și antiinflamatorii. Principiile sale naturale ajută la reducerea tensiunii cauzate de stres, ceea ce ajută la restabilirea ritmului cardiac.

Ajută la reducerea depresiei, insomniei și durerilor musculare, dar este și un remediu pentru reducerea stresului. 

Păpădia pentru scăderea tensiunii arteriale

Păpădia este o plantă cu proprietăți diuretice care are minerale și antioxidanți care stimulează circulația sângelui și ajută la scăderea hipertensiunii arteriale.

Este suficient să fierbi o cană de apă la care se va adăuga o lingură de păpădie. După ce a fiert la foc mic timp de trei minute, trebuie lăsată să stea și apoi strecurată înainte de a o bea. Trebuie luată o dată pe zi timp de cel puțin trei zile pe săptămână, informează 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel