Beneficiile lecturii dimineața. Cum poți să îți îmbunătățești ziua
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Dacă diminețile se încep de obicei cu alarma telefonului, iată o nouă activitatea care garantează că ne va îmbunătăți starea: cititul!

Conform statisticilor mondiale, este mai bine să începi lectura dimineața, scrie shapeyourhappiness.com. Cercetătorii spun că motivul pentru care oamenii fac acest lucru chiar după ce s-au trezit este să „se trezească” și să „stimuleze” mintea.

Dimineața de la aproximativ 7:00 până la aproximativ 11:00, cercetătorii spun că este cel mai bun moment al zilei pentru a face lucruri precum exerciții de matematică și rezolvarea de probleme, în timp ce sarcinile grele de lectură, cum ar fi studiul pentru un examen sau învățarea științelor antropologice sau turismul, se desfășoară cel mai bine între orele 13:00 și aproximativ 19:00. Acestea fiind spuse, orice persoană matinală poate face activități precum cititul și studiul dimineața. Totul depinde de fiecare persoană.

Beneficiile cititului dimineața și, în general, includ:

- Reducerea stresului.
- Poate încetini și preveni bolile mentale.
- Îmbunătățirea abilităților de comunicare.
- Îmbunătățește concentrarea și memoria.

Acestea sunt doar câteva beneficii pe care le puteți obține din lectura. Desigur, pe internet există nenumărate studii care vorbesc despre beneficiile lecturii, dar cele enumerate mai sus sunt cele observate în majoritatea cazurilor. Cel mai comun beneficiu invocat de specialiști și studii este reducerea stresului.

Empatia, o caracteristică a pasionaților de lectură

Tot cărțile îi pot face pe cititori mai empatici. Un studiu științific a demonstrat că persoanele care citesc ficțiune literară și care sunt înclinați spre analizarea vieții interioare a personajelor sunt mai empatici. Cercetătorii numesc acest fenomen cognitiv „teoria minții”, care sunt un set de abilități cognitive esențiale construirii și menținerii relațiilor interumane.

Persoanele care au obiceiul constant de a citi pot întârzia declinul mental care apare odată cu vârsta. Institutul Național de Geriatrie din statele Unite recomandă citirea cărților și a revistelor ca o metodă de întârziere a îmbătrânirii creierului. Deși nu au fost descoperite beneficii în cazul bolilor degenerative precum Alzheimer, seniorii care citesc și rezolvă probleme de matematică își îmbunătățesc abilitățile cognitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel