Data publicării:

Cele mai bune ponturi de investiții. Economistul Adrian Mitroi: Vei face mai mult decât de pe urma unui depozit bancar

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Profesorul Adrian Mitroi a vorbit despre pașii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când te decizi să investești.

Întrebat care sunt cele mai rentabile investiții, în afară de depozitele bancare, Adrian Mitroi a răspuns:

„În finanțele comportamentale, rentabilitatea noi nu o măsurăm în procente, ci în sume, în bani - de pildă, 10% nu mă impresionează, pentru că depinde ce sumă faci; totodată, depinde cât de sustenabil este acest 10%, deci dacă îl faci în mod constant. În finanțele comportamentale pare că avem o tendință „riscofilă” - când pierdem ne asumăm un risc pe un capital mai mic, deci șansele sunt din start împuținate, deși îți asumi același risc. Probabilitatea mentală e diferită de cea reală.

VEZI ȘI: Adrian Mitroi, semnal de alarmă. "Suntem într-un război mondial economic, comercial şi financiar. Nici nu înţelegi ce e acolo"

VEZI ȘI: Cât de mult ne influențează prețul motorinei propriile finanțe. Profesorul Mitroi, sfaturi de comportament financiar: Totul e despre bani. Și prietenia, și dragostea

Întrebarea pe care o pun este „ce vreți să faceți cu banii?”. Doar în funcție de obiectiv pot să spun care este cel mai rentabil plasament. Dacă vreți să vă prezervați puterea de cumpărare mergeți pe bursă și cumpărați utilitățile de vârf ale României, pentru că oricum veți face mai mult decât de pe urma unui depozit bancar. Dacă vreți să vă luați o casă, atunci începeți să acumulați acest euro, ca să aveți down payment-ul (n.r. avansul). Vreți să mergeți în vacanță? Atunci luați de acum oferta de vacanță, nu așteptați până în februarie. Investiția o pui mereu în funcție de ceea ce vrei să faci cu banii”.

VEZI EMISIUNEA INTEGRALĂ MAI JOS:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel