Urmărește emisiunea live
Cele mai bune cutii și containere din plastic pentru sectorul agricol! (P)
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Cele mai bune cutii și containere din plastic pentru sectorul agricol! (P)
Cele mai bune cutii și containere din plastic pentru sectorul agricol! (P)
Sectorul agricol este unul destul de dezvoltat și la noi în țară și cuprinde mai multe ramuri, de la cereale și vita de vie până la pomi fructiferi, legume, animale sau pasări, printre altele.

Iar în fiecare dintre acestea este nevoie de cunoștinte adecvate dar și de echipamente și soluțîi care să facă toate activitățile să decurgă mai ușor iar rezultatele finale să fie cât mai bune, precum culturi cât mai sănătoase și mai bogate, și produse de calitate superioară.

În cele mai multe dintre ariile mai sus menționate, este necesar și un bun sistem de ambalare, depozitare, transport, logistică în mare parte, fie că vorbim despre ceva ce vă fi nevoie pentru plante sau animale cât și pentru produsele obținute la final. Luând că exemplu un solar de roșii, este nevoie de lazi și cutii în care acestea să fie culese, păstrare pentru anumite perioade în depozite și mai apoi transportate spre magazine și chiar puse în acestea pe rafturi spre vânzare. În acest sens, se utilizează cutii din 3 materiale principale: carton, plastic și lemn. 

Fiind vorba despre sarcini în care se implică și multe șanse în care lucrătorii să se murdărească, să lucreze în medii cu praf, condens și așa mai departe și astfel, și cutiile se pot murdări, se pot chiar deteriora, dacă vorbim despre cele de carton și chiar și lemn, care la contactul constant cu apă și umezeaza, se vor umfla și crapă și devin astfel, neutilizabile.

Încă de la apariția sa, plasticul s-a dovedit a fi un bun material ce poare fi integrat în multe obiecte iar în numeroase industrii este utilizat de foarte mult timp. Astfel, navetele de bere și alte băuturi, alcoolice și nonalcoolice sunt de multă vreme realizate din plastic. Prin faptul că poate fi adaptat să iasă și mai elastic dar și mai rigid, plasticul poate fi obținut astfel încât să se obțînă și un nivel de siguranță mai mare sau mic, în funcție de ce se dorește a se face cu acestea, de domeniile pentru care sunt destinate. Putem găși așadar numeroase modele de cutii plastic în magazinele de specialitate. Acestea sunt fie realizate pentru un anumit domeniu fie „universale”, ce sunt utile în mai multe domenii, precum cutiile simple, cu pereți laterali plini sau perforați și cu baza în același fel, fară separatori și alte sisteme. Cele mai multe cutii sunt utilizate fară îndoială în sectorul de leguminoase, în sere și câmpuri de legume dar și acolo unde este vorba despre livezi de pomi fructiferi și despre vita de vie, unde pe lângă sistemele automate se utilieaza încă și recoltarea manuală, de către oameni sau pe de altă parte, după recoltarea de către mașinile agricole, produsele sunt depozitate în aceste cutii.

Datorită proprietăților și rezistențelor acestui material, cutiile pot fi fară probleme reutilizare, în aceleași sarcini sau în altele. Pentru o manevrare cât mai ușoară, se poate apela la cutii și containere modulare, ce sunt realizate din mai multe piese și astfel, pereții sau bazele pot fi înlocuite pentru a se adapta mai ușor la sarcinile necesare. Astfel, dacă azi avem nevoie de cutie cu pereți plini iar mâine de una cu pereți perforați, este mult mai ușor când îi putem schimba direct pe aceștia și să nu cumpăram mai multe cutii diferite.

Dacă la început plasticul, că și material, nu era chiar atât de bun calitativ, în timp, că și altele, a fost îmbunătățit în mod constant astfel încât, în prezent, putem avea la dispoziție un recipient care să fie foarte ușor că și greutate dar în același timp foarte rezistent, perfect pentru a ușura munca oamenilor. Există fără îndoială numeroși producători de astfel de soluțîi de ambalare și transport însă în mod normal că sunt și cei de slabă calitate cât și de calitate superioară și desigur, și prețurile diferă, poate chiar foarte mult. Cu toate acestea, și gradul lor de rezistența este mult mai mare și în același timp, sunt și mai sigure, mai ușor de manevrat, de depozitat una peste alta mai ușor.

Multe modele de cutii pot fi realizate astfel încât să încapă în mod eficient pe un palet, în scopul elevarii sau mutării cu ajutorul unui elevator. Datorită faptului că se poate opta și pentru paleti sau chiar boxpaleti realizați integral din plastic, greutatea totală este și aceasta mult mai mică. În timp, scândurile dintr-un palet de lemn se vor desprinde, din șuruburi sau din cuie, lemnul se poate crapă, umfla de la apă, vă deveni mai greu, nu se vă putea spală mereu atât de ușor dacă ar fi cazul și tot așa. În schimb, la plastic nu avem aceste probleme iar costurile de achiziție sau acolo unde este posibilitatea, de închiriere, sunt și ele foarte mici, fiind un material ușor de procurat, prelucrat și de obținut în numeroase forme și mărimi.

Revenind la sectorul agricol, este așadar nevoie de soluții cât mai rezistente, reutilizabile, ce pot fi utilizate atât în aer liber, afară, în câmp chiar, cât și în interior, care să se poată curăța și întreține ușor. Iar acolo unde este vorba despre un număr mare de astfel de soluțîi, cele pliabile sunt perfecte, ocupând mult mai puțin spațiu când nu sunt utilizate și trebuie depozitate undeva anume. Iar prin posibilitatea de a putea fi dezasamblate și reasamblate ușor, în câteva secunde, de către oricine, pot fi utilizate oricând, la fel de ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel