Cele mai bune condimente pentru pizza: află secretul gustului perfect
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 06 sep 2022, 12:54
WhatsApp
Cele mai bune condimente pentru pizza - află secretul gustului perfect. Sursa - Pexels
Cele mai bune condimente pentru pizza - află secretul gustului perfect. Sursa - Pexels
Astăzi, felul de mâncare din bucătăria italiană, care a devenit popular, poate fi comandat sau cumpărat.

Dacă pregătești pizza acasă, merită să știi ce condimente poți adăuga pentru a-i îmbogăți și diversifica gustul.

Cele mai populare condimente adăugate la pizza sunt:

1. cimbru va sublinia gustul datorită unei arome subtile care amintește de cuișoare. Aroma ascuțită și caldă a cimbrului poate fi combinată cu lămâie, usturoi sau busuioc;  

2. oregano are un gust cald și ușor amar, iar intensitatea aromei variază în funcție de soi. Frunzele uscate de oregano sunt folosite la gătit, deoarece au un gust mai bun;  

3. ardeiul roșu va adăuga o nuanță picantă;

4. busuiocul se caracterizează printr-un miros puternic, ascuțit, dulce, care amintește de anason și cuișoare. Datorită busuiocului, pizza va deveni „mai proaspătă” și mai apetisantă. Aroma de busuioc se potrivește bine cu roșiile;

Desert, gata în 5 minute: fără coacere, fără lapte condensat și fără gelatină

5. usturoiul va adăuga un miros specific datorită uleiului esențial. Cu toate acestea, condimentul trebuie folosit cu moderație în pizza;

6. coriandru are un miros dulce și aromat, care apare doar în semințele mature. Frunzele de coriandru au, de asemenea, un miros specific. Semințele sunt dulci și moi, cu o notă de portocală. Se pot combina cu alte condimente iute. Coriandru tocat trebuie depozitat într-un loc bine închis, astfel încât să nu-și piardă aroma;

7. cimbrișorul este un condiment cu gust pronunțat și ascuțit;

8. muștarul va adăuga un gust aromat și picant  în funcție de soiul folosit: alb - cel mai blând, negru - mai picant, maro - foarte picant;

9. ceapa va aduce varietate în gustul pizza datorită aromei sale și va îmbogăți preparatul cu un gust ascuțit și amar;

10. rozmarinul este o aroma puternică, care amintește ușor de conifere și e puțin mai dulce ca menta. Rozmarinul va spori și completa cu succes gustul legumelor și al altor condimente din pizza. Frunzele de rozmarin pot fi folosite și ca decor.

 

BONUS: Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică 

 

Pizza este unul dintre preparatele iubite de toată lumea. O felie de pizza ne oferă, de fiecare dată, momente pure de placere la masă.

În mod tradițional, servim pizza la restaurant sau o cumpărăm congelată de la supermarket. În realitate, am putea face și acasă o pizza delicioasă.  

Rețeta cu care vrem să vă inspirăm oferă o umplutură fantastică cu ingrediente proaspete de vară. 

Dulceață sănătoasă din prune, cu aromă de ciocolată: nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

Cei care vor să se bucure de rețeta de azi pune pe masă un preparat fantastic, făcut în propria bucătărie.  

Ingredientele necesare pentru 3 pizza sunt:

500 grame de făină;

300 grame de mozzarella;

300 grame roșii cherry;

100 grame șuncă crudă;

300 ml apă;

15 grame sare;

12 grame drojdie de bere;

ulei de măsline;

rucola.

 

Modul de preparare 

 

Această pizza de casă se coace într-o tigaie și este a fel de bună ca cea de a pizzerie. Mai întâi, încălzim apa și o turnăm peste drojdie, pentru a o dizolva. Ulterior, amestecăm, într-un robot de bucătărie, drojdia dizolvată, făina și 3 linguri de ulei. Alternativ putem frământa și cu mâna.

Gustare bestială de cartofi, o capodoperă culinară pentru toate ocaziile. Încearcă și nu vei regreta

Mixăm timp de 5 minute, adăugând puțin câte puțin apa rămasă. La final trebuie să obținem o sferă destul de netedă și uniformă.

Punem aluatul într-un recipient uns cu ulei și îl lăsăm să crească aproximativ 3 ore. După ce timpul a expirat, împărțim aluatul în trei părți și le lăsam la crescut încă o oră, acoperite cu o folie.

Cea mai rapidă prăjitură dintre toate: se prepară în câteva minute și nu ai nevoie de cuptor

După o oră, întindem aluatul în trei tăvi, rotunde sau dreptunghiulare și îl întindem bine. Facem câteva găuri cu furculița și îl ungem cu puțin ulei. Coacem blatul de pizza în cuptorul încins, timp de 10-12 minute, la 220 de grade.

Acum ne putem ocupa de umplutură: adăugăm roșiile tocate și mozzarella tăiată cubulețe. Se condimentează cu o picătură de ulei și se adaugă rucola și șunca crudă. Pizza noastră este gata! Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?