Data publicării:

Cel puțin 27 de persoane au fost ucise într-un bombardament în orașul Donețk, controlat de Rusia

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
O explozie puternică a avut loc într-o piață din orașul ucrainean Donețk, controlat de Rusia, potrivit autorităților.

Denis Pushilin a descris lovitura asupra unei piețe aglomerate ca fiind "oribilă" și a spus că numărul victimelor ar putea crește.

Un grup al armatei ucrainene care operează în regiune a declarat că nu a comis atacul. Pușilin a dat vina pe Ucraina.

Fotografiile publicate de agenția de știri Reuters păreau să arate fațade de magazine distruse, precum și cadavre zăcând pe stradă.

Potrivit AFP, o localnică pe nume Tatiana a povestit presei locale că a auzit un proiectil care se apropia deasupra capului și s-a ascuns sub taraba ei de la piață.

"Am văzut fum, oamenii țipau, o femeie plângea", a spus ea.

Într-o declarație postată pe Facebook, unitatea Tavria - parte a armatei ucrainene - a precizat că forțele sale "nu s-au angajat în operațiuni de luptă în acest caz".

Aceasta a continuat: "Donețk este Ucraina! Rusia va trebui să fie trasă la răspundere pentru viețile ucrainenilor luate".

"Un act terorist barbar împotriva poporului pașnic al Rusiei. Au folosit arme furnizate de Occident"

Ministerul rus de Externe a calificat drept "un act terorist barbar împotriva poporului pașnic al Rusiei", comis de forțele ucrainene care, potrivit acestuia, "au folosit arme furnizate de Occident".

Orașul Donețk și părți ale regiunii din estul Ucrainei au fost preluate pentru prima dată de forțele susținute de Rusia în 2014, iar de atunci zona a fost controlată parțial de Moscova.

Orașul se află la aproximativ 20 km de linia frontului. Zonele din apropierea orașului Donețk - inclusiv Mariinka și Avdiivka - au cunoscut unele dintre cele mai aprige lupte din ultima vreme.

Au trecut aproape doi ani de când Rusia a lansat invazia sa la scară largă în Ucraina, făcând progrese în ultimele luni.

Sâmbătă, a afirmat că a capturat satul Krokhmalne din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene a confirmat că forțele sale s-au retras din zonă, dar a precizat că teritoriul are o importanță militară redusă.

Cu câteva zile mai devreme, Moscova a afirmat, de asemenea, că a preluat controlul asupra unei așezări numite Vesele din Donețk. Kievul nu a confirmat această afirmație, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel