Cel mai vechi pub din Anglia a fost închis după 1200 de ani din cauza pandemiei de coronavirus
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Un pub cu reputația de a fi cel mai vechi din Anglia a fost închis după mai bine de 1200 de ani.

Ye Olde Fighting Cocks, cunoscut ca fiind cel mai vechi pub din Anglia, a fost închis după1229 de ani.

Christo Tofalli, cel care conduce Ye Olde Fighting Cocks în St Albans, Herts, a declarat că închiderea acestuia a venit după condițiile comerciale „provocatoare” cauzate de pandemia de coronavirus. El a spus că are „inima zdrobită” și „a încercat totul” pentru a menține pub-ul deschis, acesta datând din anul 793. Ye Olde Fighting Cocks este cel mai vechi pub din Anglia, conform Guinness World Records, deși există voci care contestă acest lucru.

Pub-ul s-ar putea redeschide

Tofalli a spus că proprietarul pub-ului Mitchells and Butlers (M&B) vorbește acum cu administratorii companiei sale pentru o posibilă redeschidere a pub-ului, în viitor.

„Cu toții căutăm cea mai bună soluție pentru pub, dar se va redeschide cu noi proprietari și sper că vor menține spiritul vechi al locului”, a spus el.

M&B a confirmat pentru BBC că nu are de gând să închidă definitiv pub-ul, dar vorbește cu părțile interesate și plănuiește să redeschidă locația din Abbey Mill Lane la o dată viitoare.

Pub-ul supraviețuit războaielor, ciumelor și crizelor economice, dar Christo Tofalli, care conduce pub-ul de aproximativ un deceniu, a spus că pandemia de Covid-19 a fost „devastatoare” și profitul a scăzut, iar pub-ul „nu a avut o plasă de siguranță”.

„Împreună cu echipa mea, am încercat totul pentru a menține pub-ul”, a spus el.

„Cu toate acestea, ultimii doi ani au fost fără precedent pentru industria ospitalității și ne-au învins pe toți cei care ne-am străduit din răsputeri să ne asigurăm că acest pub premiat în repetate rânduri poate funcționa în viitor“, a mai spus Tofalli, potrivit BBC.

Marea Britanie, ZERO restricţii. Cei pozitivi nu mai stau izolați: Cea mai liberă țară din Europa. Învățăm să trăim cu COVID-19

De la finalul lunii februarie, toate restricţiile pandemice din Marea Britanie vor fi eliminate, a anunţat Boris Johnson miercuri, conform Daily Mail. Măsura a fost primită cu aplauze şi urale de parlamentarii britanici. Iniţial, s-a decis ca măsurile să fie ridicate de pe 24 martie, însă scăderea numărului infecţiilor şi a deceselor a dus la o ridicare mai rapidă a restricţiilor. 

"Astăzi pot declara că la jumătatea lunii februarie voi veni în faţa Casei Comunelor pentru a prezenta strategia convieţuirii cu COVID-19. Dacă trendul încurajator nu se va schimba în rău, cred că la finalul acestei luni vom putea renunţa la toate restricţiile pandemice. Vorbim aici inclusiv de măsura autoizolării pentru cei care se testează pozitiv", a declarat Boris Johnson. 

"Suntem cea mai liberă ţară din Europa, graţie apărărilor pe care ni le-am pus la punct. Învăţăm să trăim cu COVID-19", a declarat şi secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel