Cel mai util truc pentru clătite e atât de simplu, încât vei rămâne uimit
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Clătite / Foto Pexels
Clătite / Foto Pexels
Indiferent că folosești o rețetă simplă de clătite sau una mai complexă, un truc te va ajuta mult în bucătărie.

În aluatul pe care îl prepari, după ce ai amestecat toate ingredientele și te pregătești să coci clătitele, adaugă 50 g de unt (un cub) la 500 ml de aluat sau 50 ml de ulei, în situația în care pregătești clătite de post. Astfel, eviți corvoada uleiului împrăștiat în toată bucătăria și nici clătitele nu riscă să se lipească.

Un alt truc foarte util, dacă îți plac clătitele mai aromate, este să adaugi 1/2 linguriță de esență de vanilie la fiecare 500 ml de aluat, notează retetepractice.ro.

Când se mănâncă, de fapt, desertul. Greșeala majoră făcută de români

Care e cel mai bun moment pentru a mânca un desert? Un răspuns vine de la medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

„Desertul mâncat la sfârșitul mesei îngrașă mai puțin decât atunci când e mâncat pe burta goală”, precizează medicul nutriționist Mihaela Bilic, adăugând ulterior:

„Când e vorba de făinoase și dulciuri nu doar numărul de calorii contează, ci și viteza cu care glucoza/ carbohidrații trec în sânge. Este așa numitul indice glicemic, care măsoară creșterea glicemiei în sânge după o masă cu glucide. Și cu cât creșterea este mai mare și mai bruscă, cu atât produsul respectiv îngrașă mai tare.

Zahărul dintr-un desert, de exemplu, se absoarbe mai rapid și mai mult dacă stomacul este gol. Când prăjitura este mâncată la sfârșitul mesei, zahărul se amestecă cu restul alimentelor și viteza cu care trece în sânge este mai mică. Nu este recomandat să consumăm dulciuri în afara meselor, sub formă de gustare, tocmai pentru că produc o descărcare bruscă de insulină, hormonul care transformă rapid caloriile din zahăr în grăsime de rezervă.”

„Și mai e un aspect negativ de care trebuie să ținem cont: creșterea bruscă de glicemie este urmată de o scădere la fel de bruscă a nivelului glucozei în sânge (hipoglicemie), care este percepută ca senzație de foame. Nu-i așa că după un dulce aveți poftă de ceva sărat? Zahărul se joacă cu glicemia noastră sus-jos ca dinții unui fierăstrău și în loc să ne sature, mai degrabă ne deschide apetitul”, a mai precizat, pe contul de Instagram, Mihaela Bilic. 

„Zahărul cere alt zahăr și dulciurile mâncate pe burta goală chiar îngrașă mai tare!!”, a concluzionat medicul nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel