Cel mai TOXIC FRUCT din piață. STUDIU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Enviromental Working Group (EWG) a realizat un clasament al celor mai nocive fructe și legume. 

Clasamentul este realizat în funcție de nivelul de pesticide descoperit.

Căpșunile, în topul negativ: cele mai multe pesticide

În ultimii ani, merele au fost fructele de pe piaţă cu cele mai multe pesticide. Anul acesta, căpşunile sunt alimentele cele mai tratate cu pesticide. Agricultura industrială se bazează pe substanţele chimice care apără recoltele de dăunători, dar acestea sunt periculoase şi pentru sănătatea noastră.

Deşi sunt o sursă bogată de antioxidanţi, căpşunile care se găsesc în magazine conţin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentând urme de 17 tipuri de pesticide.

Merele, pe locul doi

Deşi căpşunile iau titlul pentru cel mai nociv fruct, acestea nu sunt singurele la care trebuie să fiţi atenţi. Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se află printre preferatele românilor sunt şi merele, cu cel puţin un tip de pesticide în 98% dintre mostrele testate şi cartofii, care conţin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel