Data publicării:

Cel mai simplu și mai gustos ștrudel cu ciocolată. Rețeta poate fi făcută și de un copil

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cel mai simplu și mai gustos ștrudel cu ciocolată. Rețeta poate fi făcută și de un copil. Sursa - Pexels
Cel mai simplu și mai gustos ștrudel cu ciocolată. Rețeta poate fi făcută și de un copil. Sursa - Pexels

Ștrudelul de ciocolată este gustos, aromat și, în același timp, ușor de preparat.  

Ingrediente pentru patru bucăți:

 

ciocolată - 4 bucăți,

1 foaie de aluat foietaj,

1 ou,

nuci tocate.

 

 

Modul de preparare

 

Mai întâi lăsați aluatul să se decongeleze în frigider peste noapte.  Dacă aluatul stă în frigider, îl scoateți și îl lăsați la temperatura camerei cu 20-30 minute înainte de a începe pregătirea rețetei de ștrudel cu  ciocolată.

Aluatul trebuie să fie ferm și să se modeleze bine. Tăiați aluatul în bucăți, care trebuie să fie mai mari decât ciocolatele. Precizăm că numărul bucăților de aluat trebuie să coincidă cu numărul de ciocolate. 

Puneți câte o ciocolată deasupra unui dreptunghi de aluat. Tăiați aluatul din lateral în fâșii cu care veți înfășura ciocolata, începând de sus și de jos.

Cei mai buni cartofi prăjiți: nu i-ai făcut niciodată așa. Sunt crocanți la exterior și moi în interior

Ungeți aluatul cu un ou bătut și presărați nucile zdrobite. Desertul se coace în cuptor 20 de minute la o temperatura de 200 °C.

 

BONUS. Popcorn cu ciocolată: transformă un preparat simplu într-o gustare delicioasă

 

Popcorn-ul simplu poate fi transformat într-o gustare delicioasă de care să se bucure toată familia sau cu care îți vei cuceri invitaţii.

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru asta.

 

Ingrediente:

 

 55 grame de unt nesărat,

40 grame unt de cacao,

50 grame de porumb pentru popcorn,

85 ml de apă,

110 ml sirop de porumb,

255 grame de zahăr,

85 grame de ciocolată 72%,

bicarbonat de sodiu,

1 gram de sare.

 

Rețeta pas cu pas 

 

Pregătiţi popcornul ca de obicei. Între timp preparați compoziția de ciocolată. Pentru asta aveţi nevoie de un vas destul de încăpător, pe care îl  ungeţi cu unt și în care veți pune popcornul făcut.

Rulada uimitoare cu dulceață: o rețetă simplă pentru fiecare zi

Într-o oală amestecaţi apa, siropul de porumb, untul de cacao şi zahărul şi puneţi-o pe foc. Se amestecă până când compoziţia începe să fiarbă. Continuaţi fierbere 10 minute.

Când siropul este gata, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi ciocolata, amestecând cu o spatulă. Ulterior, adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi sarea. Compoziţia trebuie să aibă un aspect spumos.

Dovlecei cu brânză, gătiți în cuptorul cu microunde: sunt cu adevărat savuroși

Turnaţi compoziția de ciocolată peste popcorn şi amestecaţi bine ca toate floricelele să fie acoperite. Între timp, ungeţi cu unt o tavă mai adâncă. Vărsaţi în ea popcornul acoperit de ciocolată şi, cu ajutorul unei furculiţe, separaţi floricelele una de cealaltă. Se lasă să se răcească aproximativ 45 de minute. După aceea, se depozitează într-un vas închis ermetic, deoarece contactul cu aerul va înmuia floricelele.

Nu mai pune magneți pe frigider: avertismentul specialiștilor. Poți rămâne fără aparatul electrocasnic

Poprocnul cu ciocolată se poate păstra două săptămâni la temperatura camerei şi o lună în frigider.  Poftă bună!

 

 

BONUS. Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii 

 

Chiar dacă ești la dietă, nu trebuie să renunțăm la un desert delicios, care ne asigură buna dispoziție.

Dar, de fiecare dată, încercăm să găsim o modalitate de a ne bucura de ceva cu adevărat bun și delicios, cu calorii puține.

Astăzi vom face un desert dietetic perfect, care are doar 190 de calorii. Gustul și textura acestui desert nu ne vor face niciodată să ne gândim la ceva dietetic.

 

Ingrediente pentru cele 8 porții:

4 ouă,

4 linguri de apă,

esență de lămâie,

un vârf de cuțit de sare,

100 de grame de făină,

100 de grame de amidon,

jumătate de plic de praf de copt,

60 ml ulei de semințe,

80 de grame de stevia,

zahăr pudră pentru decor,

ciocolată neagră pentru decor,

unt și făină pentru tava de copt.

 

Prepararea  

 

Separăm gălbenușurile de albușuri și se punem în boluri separate. Adăugăm 4 linguri de apă clocotită în gălbenușurile de ou și începem să le mixăm, în timp ce introducem și esența de lămâie.

Când gălbenușurile au devenit ușoare și pufoase, se adaugă făina și se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Acum se pune amidonul și praful de copt, continuând să amestecăm până când aluatul devine omogen.

Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi le încorporăm ușor în aluat, ajutându-ne cu o spatulă.  Trebuie să obținem un amestec omogen și fără cocoloașe. 

O formă de copt se unge cu unt și se tapetează cu făină. Aluatul se toană în tava, care se dă în cuptor. Prăjitura se coace la 180 grade, până este gata. Când prăjitura dietetică este coaptă, așteptăm să se răcească și o scoatem din tava de copt.  

Punem prăjitura pe un platou și o decorăm cu zahăr pudră și ciocolată rasă. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel