Cel mai SCUMP diamant din lume, scos la licitație
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Diamantul Pink Star
Diamantul Pink Star
 Un diamant fără cusur, de dimensiunea unei căpşune mari, ar putea fi vândut contra unei sume record după ce va fi scos la vânzare, luna aceasta, în cadrul unui eveniment organizat de casa de licitaţii Sotheby's la Londra, relatează Reuters. 

Cântărind puţin peste 102 carate, piatra preţioasă de formă rotundă şi având culoarea alb-strălucitor este mai mică decât un diamant oval de 118 carate, vândut în Hong Kong în anul 2013, care deţine în prezent recordul de preţ pe carat. 

Cu toate acestea, Sotheby's, care a organizat şi licitaţia din Hong Kong, a declarat că se aşteaptă ca raritatea şi calitatea deosebită a acestei pietre preţioase de dimensiuni mai mici să atragă un preţ mai ridicat. 

Se așteaptă un preț RECORD 

Acela (diamantul din Hong Kong) a adus 260.000 de dolari pe carat, recordul mondial actual deţinut de un diamant incolor. Pentru acesta, care are o tăietură rotundă perfectă, preţul de pornire va fi mai sus, a declarat pentru sursa citată Patti Wong, preşedintele Sotheby's Diamonds. 

Acest diamant este singurul de peste 100 de carate care a primit cele mai bune note conform tuturor criteriilor existente din partea Institutului Gemologic American, ce evaluează calitatea unei pietre preţioase, a precizat Sotheby's. 

Instituţia nu a dezvăluit preţul de pornire pentru vânzarea diamantului, care va fi disponibil în cadrul unei licitaţii privat, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel