Dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Datorită proprietăţilor sale, contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale. Conţine şi potasiu, un mineral care energizează şi ţine tensiunea sub control.
La rândul lor, mierea şi scorţişoara au excelente proprietăţi de vindecare, datorită multitudinii de elemente pe care le conţin fiecare: vitamine, substanţe minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanţi. Această combinaţie ajută la prevenirea cancerului şi a afecţiunilor inimii.
Ingrediente:
dovleac, scorţişoară, miere, coajă de lămâie.
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în bucăţi mai mari, în forma dorită, apoi se aşază într-o tavă unsă cu ulei apoi se bagă în cuptorul încins, la foc mic. Se coace cca 30 – 35 minute, potrivit doctorulzilei.ro. După ce s-a mai răcit, se unge cu miere şi se presară scorţişoara şi coaja de lămâie.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă