Cel mai sănătos aliment. Vei sta departe de medici dacă îl introduci în alimentația ta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cel mai sănătos aliment. Vei sta departe de medici dacă îl intruduci în alimentația ta / Foto: Pixabay, de Karolina Grabowska
Cel mai sănătos aliment. Vei sta departe de medici dacă îl intruduci în alimentația ta / Foto: Pixabay, de Karolina Grabowska
Află în articol care este unu dintre cele mai sănătoase alimente din lume.

Cercetătorii de la Harvard au analizat mai multe grupuri de alimente și au descoperit că verdeața (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protecție împotriva bolilor cronice. Potrivit acestora, o porție pe zi reduce cu 20% riscul de infarct și accident vascular cerebral, scrie doctorulzilei.ro.

De ce să introduci spanacul în alimentația ta

Spanacul este un adevărat depozit natural de vitamine şi minerale, susțin experții. Asta pentru că acesta conţine săruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Totuși, deşi nu conţine atât de mult fier cum se credea în trecut, are o substanţă numită saponină, ce are proprietatea de a ajuta organismul să asimileze bine fierul. Astfel, efectele în combaterea anemiei, spre exemplu, pot fi mai bune în cazul în care se consumă spanac decât alte legume ce conţin o cantitate mai mare de fier. Dacă te hotărăști să îl introduci în alimentația ta, află că cele mai sănătoase sunt supele de spanac, sucul şi salatele cu spanac.

Greşeala pe care mulți români o fac atunci când cumpără salată şi ceapă verde. "Veţi mânca nitraţi cu lingură"

Verdețurile de primăvară precum salata verde, spanacul, ridichile sau ceapa verde sunt sănătoase, însă trebuie să ştii foarte bine cum au fost cultivate. Crescute în soluri poluate, astfel de legume atrag nitraţi. Se pare că mai ales verdețurile cultivate în sere şi solarii acumulează cantităţi foarte mari de nitraţi.

"Fără o sursă de lumină metabolismul plantei însăşi generează nitraţi şi atunci, veţi mânca nitraţi cu lingură. Aceştia blochează hemoglobina atunci când îi mâncăm, asta înseamnă că sângele nu mai poate transporta oxigen la celule, iar acestea mor. Neuronii sunt cei mai sensibili şi mor primii la lipsa de oxigen, dar foarte sensibile sunt şi celulele musculare, şi hepatocitele (celulele din ficat)", susţine prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel