Cel mai mare stadion al Franţei a fost transformat într-un imens centru de vaccinare
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Cel mai mare stadion al Franţei a fost transformat într-un imens centru de vaccinare  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Cel mai mare stadion al Franţei a fost transformat într-un imens centru de vaccinare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Stade de France a fost transformat într-un imens centru de vaccinare, în timp ce autoritățile și-au propus să imunizeze 30 de milioane de francezi până în iunie.

Cel mai mare stadion al Franţei, Stade de France, a fost transformat într-un imens centru de vaccinare. În jur de 120 de cadre medicale lucrează acolo pentru a imuniza cetăţenii. Obiectivul este ca într-o singură săptămână să fie vaccinaţi în jur de zece mii de oameni. Autorităţile franceze şi-au propus ca până la mijlocul lunii iunie să imunizeze circa 30 de milioane de cetăţeni, adică aproape jumătate din populaţia ţării.

"Vreau să-mi exprim recunoștința și gratitudinea pentru toți cei care activează în cele 1 700 de centre de vaccinare din toată Franța. De asemenea, le mulțumesc, tuturor angajaților din domeniul sănătății care își aduc aportul la procesul de vaccinare.", a spus premierul Franței, Jean Castex.

Recent, velodromul din Marsilia şi stadionul din Lyon au fost transformate şi ele în centre de vaccinare. În prezent, Franţa se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate puţin peste opt mii de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 şi aproape 400 de decese, informează Publika.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel