Cel mai mare proiect după revoluție. Chirieac: Presa, cea comandată politic, nu va vedea cu ochi buni asta!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Întrebat de arhitectul Dan Voiculescu dacă presa se va implica pentru susţinerea proiectului de mare anvergură din zona Antiaeriană, analistul Bogdan Chirieac a declarat că totul depinde de cum se vor mişca lucrurile în ceea ce priveşte construcţia investiţiei.

"Dacă publicul va susţine un astfel de proiect, ştiţi când veţi avea entuziasm? În momentul în care veţi termina bulevardul Central. Când va fi gata, asfaltat, liniat, în acel moment publicul va crede foarte mult că lucrurile pornesc. Gândiţi-vă că publicul din România de prea multe ori a fost păcălit de ideea de autostradă sau cale ferată. Fiecare guvernare a început de la zero, a încercat, se schimba ministrul şi spuneau că autostrada trece prin Alexandria, următorul ministru a spus că trece pe Târgovişte şi aşa mai departe. Şi atunci există o reticenţă din partea publicului în astfel de proiecte mari. Eu ştiu cât aţi lucrat trei ani de zile, prima parte a primului mandat al domnului Florea, pentru a aduna cioburile. Faptul că aţi reuşit, cea mai bună confirmare este participarea de astăzi la conferinţă a reprezentanţilor Băncii Mondiale şi BERD. Sunt instituţii bancare, dar şi cu un puternic substrat politic. Banca Mondială înseamnă SUA, BERD reprezintă Uniunea Europeană. Deci, cum faceţi acel bulevard, se schimbă lucrurile", a spus Bogdan Chirieac. 

Presa, posibilitate de speculare politică a momentului

Vizavi de presă, din nefericire suntem într-o perioadă intensă de campanie electorală. Dacă presa de bună credinţă va reflecta corect ce se întâmplă aici, se va vedea intenţia de a face cel mai mare proiect în ţara noastră după revoluţie. Sigur, s-a dezvoltat şi Bucureştiul, şi Ilfov, dar haotic. Pentru că se putea face din Ilfov cartierul de lux şi de High-Tech al Bucureştiului. În orice caz, nu e o viziune integrată, cum se doreşte acum. Sunt o mie de argumente, sigur, şi faptul că terenul era împărţit, şi altele. Din motive electorale, sigur că există posibilitatea ca lucrurile să fie reflectate politic. Presa, cea comandată politic, nu va vedea cu ochi buni asta. În final, cei ce vor decide sunt cetăţenii. Proiectul  nu se termină într-o lună, că nu are cum, dar pe măsură ce se vor dezvolta lucrurile, zona Sectorului 5 va deveni probabil cea mai scumpă din Capitală. Lucrul acesta va atrage alte investiţii, blocuri de birouri, noi hub-uri şi, în final, e important ca după primarul Florea şi după echipa sa să rămână ceva palpabil", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel