Data publicării:

Cel mai mare eveniment sportiv din lume vine la Paris. CNN: Nu toată lumea este fericită

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Data este stabilită, locurile au fost alese, biletele sunt puse în vânzare. La o sută de ani după ce Jocurile Olimpice au împodobit străzile Parisului, orașul se pregătește pentru întoarcerea celui mai mare eveniment sportiv din lume, vara viitoare.

În timp ce organizatorii și guvernul francez susțin că vor fi cele mai incluzive jocuri de până acum, deși un cor de voci, aflat în creștere, nu este convins, scrie CNN.

Accesibilitatea este o preocupare principală, atât din punct de vedere financiar, din cauza costului atrăgător al biletelor, cât și pentru persoanele cu dizabilități care își fac griji să navigheze în infrastructura de transport veche de zeci de ani a Parisului.

Flavien Lallemand abia ajunsese pe site-ul oficial de vânzare a biletelor pentru Jocurile de la Paris 2024, înainte de a decide că nu merită.

„Nebunește, a fost pur și simplu nebunește”, a spus dezvoltatorul în vârstă de 23 de ani pentru CNN, despre prețul biletelor disponibile.

„Este păcat, se face în orașul nostru, e chiar lângă, ne vom deranja toți turiștii etc; vom fi afectați, dar nu vom avea părțile pozitive”, a spus el, adăugând că probabil va ajunge să privească competiția la televizor, acasă.

Mulți francezi au apelat la rețelele de socializare pentru a protesta față de costul biletelor, plângându-se că cele disponibile sunt mult peste bugetele medii.

Este o abatere jenantă pentru organizatorii de jocuri, care au trâmbițat acreditările de accesibilitate la evenimente.

„Paris 2024 va fi prima ediție care se va concentra pe solidaritate și incluziune”, se laudă organizatorii pe site-ul lor oficial.

Cele mai ieftine bilete pentru jocurile principale au fost puse în vânzare de la 24 de euro, iar la biletele paralimpice prețul minim este de 15 euro. Cu toate acestea, biletele în cauză erau limitate ca număr și adesea erau pentru turnee precum baschet sau fotbal, care aveau loc în alte orașe franceze. În momentul în care mulți fani ai sportului au putut să cumpere bilete, opțiunile mai accesibile erau adesea rare.

Spre deosebire de jocurile anterioare, Paris 2024 a creat un sistem de achiziție „pachet de jocuri”. Publicul a fost rugat să se înscrie la o tragere la sorți pentru șansa de a cumpăra bilete. De la mijlocul lunii martie, când au început vânzările, câștigătorii loteriei aveau o fereastră de 48 de ore pentru a cumpăra bilete pentru minim trei evenimente, rezervând același număr de bilete pentru fiecare sesiune.

Cei care speră să vadă un singur sport sunt nevoiți chiar și să își tripleze bugetul, deși organizatorii au promis că vor permite revânzarea biletelor nedorite în primăvara viitoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel