Cel mai ieftin truc pentru curăţat cuptorul. Ai nevoie de un singur ingredient
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Fotografie de la cottonbro: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/prepararea-hranei-fierbinte-canicula-temperatura-ridicata-3992206/
Fotografie de la cottonbro: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/prepararea-hranei-fierbinte-canicula-temperatura-ridicata-3992206/
Curățarea cuptorului poate fi o sarcină foarte grea. Dar cum facem să ne ușurăm munca?

Iată ce trebuie să faci:

Pasul 1. Pulverizaţi apă în cuptorul dumneavoastră şi adăugaţi câteva linguri de bicarbonat de sodiu în cele mai murdare zone ale aparatului. 

Pasul 2. Lasaţi soluţia să acţioneze timp de o zi, după care îl puteţi spăla cu apă şi detergent. 

O altă metodă la fel de eficientă este să amestecaţi bicarbonatul cu oţet. Aceste două produse reacționează formând o spumă albă care vă va ajuta să îndepărtați petele din cuptor. 

VEZI ȘI: Vrei să faci o friptură delicioasă? Trucurile gospodinelor

Vrei să faci o friptură delicioasă?

Iată de ce trebuie să ții cont! Este ABC-ul fripturilor făcute ca la carte.

Înainte de a pune carnea la fript, încingeți bine grătarul, apoi ungeți-l cu untdelemnt sau slănină proaspătă. Respectând această regulă de aur, carnea se va frige mai repede și va fi mai gustoasă.

Fripturile nu se sărează decât după ce au fost scoase de pe grătar, moment în care pot fi presărate deasupra ierburi aromate: cimbru sau busuioc după gust.

Bucățile mari de carne pe care le frigem în cuptor, pentru a nu se arde, se învelesc într-o hârtie de pergament bine unsă cu ulei sau unt. În această fază, intensitatea flăcării va fi micșorată. Când carnea s-a fript pe jumătate, înlăturați „ambalajul”, apoi măriți flacăra cuptorului, lăsând carnea să se frigă în limitele de timp indicate tipului de carne ales.

Din când în când, turnați, cu o lingură de lemn, deasupra fripturii, zeama ce se scurge din ea pentru a se menține suculența cărnii.

Nu puneți carnea udă de apă sau sânge pe grătar. Uscați-o într-o cârpă curată sau cu hârtie creponată. Ungeți-o apoi cu puțin unt. Se va forma, de la început, o crustă subțire care va reține sucurile.

VEZI ȘI: Ce se întâmplă când pui bicarbonat pe carne. Trucul simplu al marilor bucătari

Pune bicarbonat pe carne.

Nimic nu se compară cu o bucată de carne fragedă şi gustoasă. Marii bucătari folosesc un truc simplu pentru ca friptura să iasă mai fragedă. Puteți obține aceeași carne fragedă și gustoasă cu un simplu ingredient: bicarbonat de sodiu.

Iată ce trebuie să faceţi:

Pasul 1

Pregătiți carnea. 

Pasul 2

Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne. 

Pasul 3

Lăsaţi bicarbonatul pe carne cel puţin o oră.

Pasul 4

Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.

Pasul 5

Continuați cu rețeta dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel