Deși dovleacul conține mai mult de 90% apă, are multe vitamine, aminoacizi, proteine, carbohidrați.
Beneficiile dovleacului sunt foarte simple: leguma conține vitamine precum A, C, E, D, PP, K, grupa B și vitamina T.
Iată o rețetă de dovleac uimitoare și foarte sănătoasă, care va fi un plus incredibil pentru masa ta de sărbători sau cină.
O să ai nevoie de următoarele ingrediente:
dovleac - 1 bucată,
orez pentru pilaf - 50 grame,
măr - 2 bucăți,
stafide - 25 grame,
zahăr și scorțișoară - după gust,
unt - 1 lingură.
Modul de preparare
Alegem un dovleac de mărime medie și fără defecte, sub forma de puncte negre și tăieturi. Dovleacul se spală bine și i se taie capacul. Nu trebuie aruncat, deoarece ne va fi de folos.
Scoatem semințele din dovleac, care apoi pot fi uscate și prăjite. Scoatem toată pulpă dovleacului cu un cuțit și o lingură. Tăiem pulpa dovleacului în cuburi.
Dovlecel cu gust de ananas: o rețetă neobișnuită și extrem de bună
Curățăm și tăiem și merele cuburi. Se amestecă zahărul, orezul, pulpa de dovleac, merele, stafidele spălate și scorțișoara.
Amestecăm bine toate ingredientele și le punem în dovleac. Deasupra, adăugăm o bucată de unt. Închidem dovleacul cu capacul, pe care l-am tăiat inițial. Pornim cuptorul la 180 de grade și coacem dovleacul aproximativ 50-60 de minute.
Marginile dovleacului ar trebui acoperite cu hârtie de copt ca să nu se ardă. Imediat ce dovleacul devine moale, îl scoatem din cuptor și îl lăsăm să se răcească puțin. Poftă bună!
BONUS. Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați
Dovleacul este un o legumă plină de vitamine și minerale. În plus, este bogat în fibre și sărac în calorii, fiind bine absorbit de organism.
Din acest motiv, gospodinele folosesc destul de des dovleacul pentru prepara diferite rețete delicioase: plăcinte, chec, supe și multe altele.
Cei care adoră această legumă se întreabă: oare este posibil să înghețe un dovleac pentru a-l consuma iarna? Desigur, se poate congela orice fel de dovleac. Important este ca acesta să fie copt.
Mere coapte cu brânză de vaci și prune uscate: sunt incredibil de bune și gata în 7 minute
Dacă cumpărați un dovleac mare, oricât ați încerca, nu-l veți putea găti deodată. În frigider, un dovleac tăiat poate fi păstrat pentru un timp relativ scurt, cam 3-4 zile, iar apoi se strică.
Dar dacă înghețați restul dovleacului în porții, atunci oricând puteți găti mâncărurile preferate. Pentru a face acest lucru, scoateți pur și simplu o pungă de dovleac din frigider și treceți la treabă.
Dovleacul poate fi congelat atât crud, cât și fiert. Utilizați opțiunea care vi se potrivește cel mai bine.
Cum poate fi congelat dovleacul
Aveți nevoie de un dovleac, un cuțit, o placă de tăiat, folie alimentară, recipiente de plastic pentru congelare.
Spălați dovleacul, îndepărtați coaja și semințele. Tăiați-l în cuburi mici.
Acoperiți o tavă cu folie alimentară și întindeți pe ea cuburile de dovleac într-un singur strat. Trimiteți tava cu dovleacul tăiat în congelator pentru aproximativ 1 oră.
O super cină, gata în 5 minute: aveți nevoie de ouă, roșii și brânză
Aranjați cuburile congelate de dovleac în recipiente de plastic, pe care le veți depozita în congelator.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema