Cel mai delicios ceai negru cu lămâie. Nu l-ați preparat niciodată așa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Cel mai delicios ceai negru cu lămâie. Nu l-ai preparat niciodată așa. Sursa - pixabay.com
Cel mai delicios ceai negru cu lămâie. Nu l-ai preparat niciodată așa. Sursa - pixabay.com
În sezonul rece, majoritatea persoanelor consumă ceai cu lămâie. Ceaiul încălzește și este o sursă excelentă de vitamina C.  

Ceaiul este o alternativă excelentă la cafea. Tradițional, în ceașca cu ceai cald, se pune o felie de lămâie. Dar știați că ceaiul cu lămâie poate fi preparat în alt mod?

Rețeta pe care v-o propunem pare un adevărat ritual, dar rezultatul va fi foarte gustos. Mai întâi, puneți o lămâie întreagă în apă pentru 10 minute. Apoi spălați-o cu un burete, deoarece lămâia, în majoritatea cazurilor, este cumpărată din magazin și nu culeasă din propriul copac.

Paste cremoase, gata în 10 minute. Nucușoara folosită le dă o aromă senzațională

Lămâia spălată se usucă cu un prosop, se învelește într-o folie alimentară și se dă în congelator peste noapte. Dimineața, trebuie să dați lămâia prin răzătoare și să o puneți în formele de gheață, care se dau iarăși în congelator.

Acum când veți turna ceaiul negru și fierbinte în ceașcă, adăugați o linguriță de zahăr și un cub de  lămâie congelată. Credeți-ne, nu ați mai băut niciodată un ceai atât de delicios.  

Nu uitați că lămâia este un antioxidant puternic și are o compoziție unică, cu efecte puternice asupra sistemului imunitar. Se recomandă în cazuri de răceală, gripă, infecții ale tractului respirator, infecții urinare și multe alte afecțiuni

În plus, lămâile au efect astringent, aseptic și antibacterian. Pe lângă efectele benefice în caz de infecții comune sau unele afecțiuni cronice, au fost utilizate de-a lungul timpului și în tratamentul epidemiilor și bolilor mai grave.

Îmbunătățește gustul cafelei cu aceste ingrediente și vei savura o băutură senzațională

Majoritatea persoanelor își încep ziua cu o ceașcă de cafea simplă. Altele însă simt fiecare notă a acestei băuturi populare și nu pot consuma o cafea prost făcută.

Până și cea mai ieftină cafea poate fi preparată delicios, dacă știi câteva trucuri. Ai nevoie de sare, piper și puțin unt. Sarea este un potențiator de aromă, la fel ca și zahărul, care îndepărtează amărăciunea din cafea.  

De îndată ce cafeaua este gata, adaugă trei boabe de piper și lăsă-le 2 minute. Toarnă, apoi, băutura într-o ceașcă și scoate boabele de piper. Adăugă zahăr, un praf de sare și, după dorință, o linguriță de unt.

O gustare simplă din ardei gras. Nimic nu mai va rămâne pentru a doua zi


Americanii numesc astfel de cafea Bulletproof (nume dat de inventatorul ei, Dave Asprey). Această cafea accelerează activitatea creierului și revigorează. Dacă nu ai timp pentru un mic dejun complet, o cafea cu unt te va ține sătul și câteva ore.

Pandișpan pufos cu lapte și unt. Se prepară rapid și simplu, iar copiii îl vor adora

Astăzi vă dezvăluim rețeta unui pandișpan pufos și delicios. Cei mici îl vor adora. Pandișpanul făcut după rețeta prezentată mai jos are un gust delicios și luxuriant. În plus, se prepară rapid și simplu.

Veți avea nevoie de:


făină - 350 grame.
praf de copt - 10 grame,
unt - 70 grame,
lapte - 240 grame,
ouă - 4 bucăți,
zahăr - 250 grame. 

Rețeta pas cu pas

Puneți untul într-o cratiță, turnați laptele și pune pe un aragaz să se încălzească. Spargeți ouăle într-un bol mare, turnați zahărul și mixați cu un mixer electric. Cerneți făina, împreună cu praful de copt, și adăugați-o în bolul cu ouă.

Gem din pepene verde fără zahăr. Cea mai simplă rețetă, cu un ingredient secret

Laptele răcește un pic și s adaugă în bolul cu restul ingredientelor. Amestecați bine aluatul ca să nu fie cocoloașe. 

În acest moment, tapetați o formă de 20x25 cm cu hârtie pergament și turnați aluatul. Pandișpanul se coaceți timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata poate fi decorat cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel