Cel mai bun truc ca să-ți păzești pielea de arsuri solare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
crema-de-soare
crema-de-soare
Medicii ne oferă un truc simplu pentru a folosi doza potrivită de cremă cu factor de protecție solară, astfel încât să fim siguri că nu ne vom alege cu arsuri solare. 

Este binecunoscut faptul că pentru a ne proteja pielea de raze ultraviolete, crema cu factor de protecție solară (FPS) este indispensabilă. Știm de asemenea că este bine să reînnoim aplicarea cremei o dată la două ore și după ce intrăm în apă. Dar știm exact ce cantitate de cremă ne asigură cea mai bună protecție?

Cercetătorii de la King's College din Londra dezvăluie doza exactă de cremă ce trebuie folosită pe fiecare zonă a corpului. 

Potrivit cercetătorilor britanici, în medie, aplicăm 0,8 mg de cremă solară pe centimetrul pătrat de piele, ceea ce este insuficient. Rezultatul: un strat subțire de cremă cu FPS 50, de exemplu, asigură doar 40% din gradul de protecție așteptat. 

Un truc simplu: dozarea cu ajutorul unei lingurițe de cafea

Recomandarea cercetătorilor, publicată în revista specializată Acta Dermato-Venereology, este să aplicăm crema de soare în doze calculate cu ajutorul unei lingurițe de cafea. Astfel:

- o jumătate de linguriță de cremă pentru fiecare braț,

- o jumătate de linguriță pentru față și gât,

- o linguriță de cremă pentru fiecare picior,

- o linguriță pentru spate și una pentru abdomen și torace.

Până te obișnuiești cu aceste cantități poți chiar să îți pui în geanta de plajă o linguriță de plastic pe care o poți folosi la dozarea cremei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel