Cel mai bun desert de post pentru micul dejun: ai nevoie de fulgi de ovăz, banane și cacao
Un desert bun de ciocolată nu a trebui să lipsească de pe masă nici în perioada postului. Din puține ingrediente și în doar câteva minute, poți prepara o capodoperă de ciocolată.
Rețeta de astăzi este o prăjitura cremoasă de ciocolata și ovăz. Desertul este delicios, moale și ușor de făcut.
Ingredientele de care ai nevoie:
2 banane,
0,5 lingurițe de praf de copt,
70 grame de ovăz măcinat,
80 de grame de ciocolată negară (este excelentă cea fără zahăr adăugat),
150 ml lapte de migdale,
20 grame de cacao,
60 grame de smântână vegetală.
Prepararea, pas cu pas
Ovăzul măcinat se pune într-un bol. Toarnă deasupra laptele fierbinte și amestecă bine. Bananele se curăță, se taie în felii și se pun într-un castron curat. Feliile de banane se zdrobesc cu o furculiță. Peste bananele pasate se adaugă cacao și praful de copt.
Amestecă bine cu o furculiță până când compoziția nu are cocoloașe și capătă o culoare frumoasă de ciocolată. Se adaugă apoi și ovăzul înmuiat în lapte.
În acest moment, o tavă de copt se unge cu puțin ulei vegetal. Aluatul se toarnă în tavă și se nivelează cu o spatulă. prăjitura se coace în cuptor, pentru 30 - 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Chec de post cu nuci și stafide. Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor
Între timp, ciocolata se topește și se amestecă cu smântână. Scoate prăjitura din cuptor. Ciocolata topită și amestecată cu smântână se toarnă peste prăjitură.
După ce se răcește un pic, prăjitura se dă la frigider pentru 60 de minute. Desertul cremos de ciocolată și ovăz este gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News