Cel mai bun condiment pentru diabet. Scade glicemia cu 30%
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pavel Danilyuk)
Există un condiment care poate scade glicemia cu 30%.

Diabetul de tip 2 este o boală cronică în care nivelul zahărului din sânge poate creşte la niveluri periculos de ridicate. Este rezultatul producţiei slabe de insulină, al cărei rol principal este de a regla nivelul zahărului din sânge.

Potrivit unui studiu, adăugarea extractului de cuişoare poate duce la o scădere foarte mare a nivelului de zahăr din sânge. Mugurii florali ai arborelui Syzygium Aromaticum au fost folosiţi ca şi condiment de secole.

"Extractul de cuişoare conţine cel puţin 30% polifenoli, care sunt benefici pentru sănătate", au scris autorii studiului de la Centrul de Cercetare şi Dezvoltare Akay din India, scrie Rador, citând actualno.com.

Vezi și: Anosmia, semn al bătrâneţii. Ce efecte are asupra ta. Te confrunți și tu cu aceste schimbări?

Efecte benefice asupra ficatului

În studiile anterioare, acest extract de cuişoare a demonstrat efecte benefice asupra ficatului, o zonă cheie a corpului (împreună cu grăsimea şi muşchii) implicaţi în rezistenţa la insulină. Aceste rezultate i-au determinat pe oamenii de ştiinţă să creadă că extractul de cuişoare, bogat în polifenoli, poate avea beneficii pentru metabolismul glucozei la vârstnici. 13 voluntari sănătoşi (cu vârste între 25 şi 35 de ani) au participat la studiu.

Aceştia au fost împărţiţi în două grupe pe baza nivelurilor de bază ale glucozei înainte de masă. În grupul în stare de prediabet, extractul de cuişoare a dus la reducerea substanţială a glicemiei înainte de masă (pe stomacul gol) în zilele 24 şi 30. Extractul de cuişoare poate ajuta la menţinerea nivelurilor normale de zahăr în sânge pe tot parcursul zilei la persoanele cu prediabet - cei cu cel mai mare risc de boli de inimă şi diabet de tip II, notează cercetătorii. În ambele grupuri de studiu, extractul de cuişoare a scăzut semnificativ nivelurile de zahăr din sânge de după masă.

Vezi și: Efectul miraculos al cafelei. De ce este recomandată persoanelor cu obezitate și diabet de tip 2

Intermittent fasting, beneficii uriașe nu doar pentru siluetă, dar și pentru sănătate. Dr. Radu Țincu: Poate preveni boli

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel