Data publicării:

Cel mai bun aperitiv: brioșe de cartofi, mazăre și șuncă fiartă

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Cel mai bun aperitiv - brioșe de cartofi, mazăre și șuncă fiartă. Sursa - Pexels
Cel mai bun aperitiv - brioșe de cartofi, mazăre și șuncă fiartă. Sursa - Pexels

Dacă te interesează un aperitiv gustos, aceste brioșe din cartofi cu șuncă sunt soluția potrivită. 

Alegeri prezidentiale 2024

Poți servi aceste brioșe ca o gustare. La prima vedere, brioșele sunt identice cu cele dulci, dar când guști din ele îți dai seama că sunt făcute din cartofi, șuncă, mazăre și brânză rasă. 

 

Ingredientele de care ai nevoie: 

300 de grame de cartofi;

250 de grame de făină;

200 de grame de lapte;

80 de grame de parmezan ras;

trei ouă;

100 de grame de șuncă fiartă, tăiată cubulețe;

100 de grame de mazăre conservată;

ulei de măsline după gust;

sare, nucșoară și piper după gust;

10 grame de drojdie;

cimbru după gust.

 

 

Pregătirea

 

 

Mai întâi, trebuie să fierbi cartofii în multă apă cu sare. Între timp, pune, într-o tigaie încinsă, șunca, tăiată cubulețe, și mazărea. 

Cartofii fierți se pasează și se amestecă într-un bol cu ​​șunca și mazărea. Apoi se condimentează cu sare și cu nucșoară. Amestecă bine și adaugă drojdia, ouăle, laptele, brânza și făina cernută.

Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde

Amestecă bine până obții un amestec compact. În acest moment aluatul este gata pentru a fi pus în cuptor. Pune câte puțin aluat în formele de brioșe. Aluatul nu trebuie să ajungă la marginea formelor, deoarece crește în timpul coacerii.

Dă formele într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru 35 de minute. Brioșele vor fi gata când vor căpăta un aspect auriu. După ce se vor răci aproximativ zece minute, brioșele sunt gata de servit pe masă. Poftă bună!

 

 

BONUS. Amestecă toate ingredientele și prăjitura perfectă este gata. O felie are doar 190 de calorii

 

Chiar dacă ești la dietă, nu trebuie să renunțăm la un desert delicios, care ne asigură buna dispoziție.

Dar, de fiecare dată, încercăm să găsim o modalitate de a ne bucura de ceva cu adevărat bun și delicios, cu calorii puține.

Astăzi vom face un desert dietetic perfect, care are doar 190 de calorii. Gustul și textura acestui desert nu ne vor face niciodată să ne gândim la ceva dietetic.

 

Ingrediente pentru cele 8 porții:

4 ouă,

4 linguri de apă,

esență de lămâie,

un vârf de cuțit de sare,

100 de grame de făină,

100 de grame de amidon,

jumătate de plic de praf de copt,

60 ml ulei de semințe,

80 de grame de stevia,

zahăr pudră pentru decor,

ciocolată neagră pentru decor,

unt și făină pentru tava de copt.

 

Prepararea 

 

Separăm gălbenușurile de albușuri și se punem în boluri separate. Adăugăm 4 linguri de apă clocotită în gălbenușurile de ou și începem să le mixăm, în timp ce introducem și esența de lămâie.

Când gălbenușurile au devenit ușoare și pufoase, se adaugă făina și se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Acum se pune amidonul și praful de copt, continuând să amestecăm până când aluatul devine omogen.

Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii

Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi le încorporăm ușor în aluat, ajutându-ne cu o spatulă.  Trebuie să obținem un amestec omogen și fără cocoloașe. 

O formă de copt se unge cu unt și se tapetează cu făină. Aluatul se toană în tava, care se dă în cuptor. Prăjitura se coace la 180 grade, până este gata. Când prăjitura dietetică este coaptă, așteptăm să se răcească și o scoatem din tava de copt.  

Punem prăjitura pe un platou și o decorăm cu zahăr pudră și ciocolată rasă. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel