Data actualizării:
Data publicării:

Cel mai bine plătit funcţionar gorjean şi-a mutat afacerile în Bucureşti. Cât câștigă și câte funcții ocupă

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp

Dumitru Pîrvulescu, c el mai bine plătit funcţionar gorjean, şi-a mutat afacerile în Bucureşti.

Poate fi catalogat drept cel mai bine plătit funcţionar din Gorj, cu câştiguri de peste 17.000 de lei lunar, din salariul de director în două ministere şi membru în organismele de conducere a şase companii aflate în portofoliul statului. Se află, cu siguranţă, într-un top zece al câştigurilor salariale, exclusiv din funcţii publice, în care a fost susţinut în ultimii trei ani, chiar şi atunci când era cercetat şi, mai apoi, judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Ancorat destul de bine la vârful a două ministere, în ultimii ani, Dumitru (Telu) Pîrvulescu şi-a mutat până şi afacerile aproape de Capitală, într-un orăşel din Ilfov, în judeţul Gorj activând doar un punct de lucru al firmei Varese SA.

Funcţii în ministere şi în şase CA-uri

Personaj destul de controversat, de-a lungul timpului, Dumitru Pîrvulescu, sau Telu, aşa cum îl cunosc gorjenii, a fost luat în vizor de media centrală abia la începutul lui 2013, în momentul în care a fost numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica. Atenţia asupra sa a atras-o faptul că doar cu câteva luni înainte, în septembrie 2012, fusese reţinut pentru 24 de ore de procurori sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, în dosarul „Lotul Peştişani", în care a fost, ulterior, achitat. Până să se facă „remarcat" cu acest episod, Pîrvulescu trecuse prin câteva funcţii extrem de importante, odată cu propulsarea sa la vârful Ministerului Economiei, în postul de secretar general adjunct, cu sprijinul prietenului şi fostului său coleg, Daniel Chiţoiu, ajuns la conducerea acelui minister. Din acel moment, Pîrvulescu a fost plasat constant în mai multe consilii de administraţie, ori alte organisme de conducere la companii aflate sub autoritatea Ministerului Economiei. Chiar şi atunci când a scăzut în rang, la Economie, şi a fost, până anul trecut, director general al Direcţiei Generale de Investiţii, Achiziţii Publice, Servicii Interne şi Concesiuni, făcea parte din consiliile de administraţie ale Transelectrica SA, CNCIR SA (Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor De Ridicat şi Recipientelor Sub Presiune), IPROCHIM SA, Teletrans SA (furnizorul de soluţii şi servicii de telecomunicaţii, tehnologia informaţiei şi informatică pentru Transelectrica) şi Societatea Naţională a Sării SA, unde a fost şi preşedinte al CA, şi mai făcea parte din Consiliul de Supraveghere al SC Active Conexe SA (o firmă creată pentru a prelua o serie de active ale fostei Daewoo Craiova), citează gorj-domino.ro.

La vremea aceea, câştigurile sale se ridicau la aproape 92.000 de lei, doar din indemnizaţiile de şedinţă de la companiile enumerate anterior, la care se adăugau, lunar, 10.492 de lei, salariul de director general în Ministerul Economiei.

Şi-a mutat afacerile în Bucureşti

Exact în urmă cu un an, Pîrvulescu a revenit pe funcţia de director al Direcţiei Generale Domenii Reglementate Specific din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, post pe care-l mai deţinuse anterior şi chiar dacă salariul e de „doar" 7.359 de lei lunar, indemnizaţiile îi completează un venit consistent, cifrat în 2014, la 205.538 de lei.

Mai exact, Pîrvulescu a încasat aproape 10.000 de lei, lunar, doar din postura de membru sau preşedinte la vreo şase consilii de administraţie, cinci din cele enumerate mai sus. Portofoliul a fost păstrat constant, chiar şi după finalizarea mandatului la Transelectrica, Pîrvulescu a fost plasat în organismul de conducere al Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie de la Buşteni. Odată revenit pe funcţia din Ministerul Finanţelor şi cristalizate aceste venituri, Pîrvulescu s-a gândit să-şi securizeze şi afacerile, citează aceeași sursă.

Firma SC Varese SA, la care este acţionar majoritar, cota sa de participaţie valorând 231.000 de lei, a derulat afaceri, anul trecut, de aproape 3.000.000 de lei şi a avut un profit de doar 18.000 de lei, însă, curios, şi-a schimbat sediul din Gorj, în oraşul Chitila, pe Centura de Nord a Bucureştiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel